Επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Κύπρο την Τρίτη

Επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Κύπρο την Τρίτη

Την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 4 Ιουλίου, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό του Υπουργού Εξωτερικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο, στις 11:15 και εν συνεχεία θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στις διμερείς σχέσεις και σε θέματα περιφερειακής και πολυμερούς συνεργασίας των δύο χωρών με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE