Επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Κύπρο την Τρίτη

Επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Κύπρο την Τρίτη

Την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, Τρίτη 4 Ιουλίου, ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό του Υπουργού Εξωτερικών από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Αρχικά, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Κωνσταντίνο Κόμπο, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των Υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο, στις 11:15 και εν συνεχεία θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις εξελίξεις στο Κυπριακό, στις διμερείς σχέσεις και σε θέματα περιφερειακής και πολυμερούς συνεργασίας των δύο χωρών με άλλα κράτη στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Επιπλέον, αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που αφορούν την ΕΕ και τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εκπλήρωση υποχρεώσεων Άγκυρας για πρόοδο στα ευρωτουρκικά - Βασική προϋπόθεση και το Κυπριακό

Πρωτίστως σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το γεγονός ότι διαβιβάστηκαν στον Πρόεδρο της Τουρκίας οι κοινές θέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυπριακής Δημοκρατίας πως, για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά, πρέπει να εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις της Άγκυρας. Υπέδειξε ότι μία εκ των βασικών προϋποθέσεων είναι οι ουσιαστικές εξελίξεις στο Κυπριακό.