Ικανοποίηση Κυβέρνησης για τη δήλωση του Συμβούλιου Ασφαλείας για το Κυπριακό

Ικανοποίηση Κυβέρνησης για τη δήλωση του Συμβούλιου Ασφαλείας για το Κυπριακό

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ επαναβεβαίωσε μέσω της Δήλωσης Τύπου που εξέδωσε χθες βράδυ, τη δέσμευσή του σε μια βιώσιμη, συνολική και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα σχετικά του ψηφίσματα.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, προκειμένου να ηγηθεί μιας ανανεωμένης προσπάθειας επιστροφής στις συνομιλίες.

Στην παρούσα συγκυρία, ως σημαντική κρίνεται και η προτροπή προς όλα τα μέρη, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες παραβίασης του στάτους κβο.

Η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, με ικανοποίηση ότι κατά τις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι χώρες-μέλη του τοποθετήθηκαν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης, καθώς και υπέρ του διορισμού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ενώ παράλληλα αναγνώρισαν την ετοιμότητα που η πλευρά μας επιδεικνύει ως προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο, όπου είχαν σταματήσει το 2017, στο Κραν Μοντανά. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν τυχόν εμπλοκή στο Ιράν σε 24 έως 48 ώρες - Ο Νετανιάχου δεν αποκλείει τη δολοφονία Χαμενεΐ

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ περιμένει σύντομα την απόφαση του Αμερικανού προέδρου για την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν. Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, αυτή απόφαση αναμένεται μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE