ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλληλοκατηγορούνται Κίεβο και Μόσχα για επιθέσεις κατά αμάχων στη Ζαπορίζια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αλληλοκατηγορούνται Κίεβο και Μόσχα για επιθέσεις κατά αμάχων στη Ζαπορίζια

Ο ένας στην ευθύνη στον άλλον ρίχνουν Ρωσία και Ουκρανία σχετικά με επίθεση σε χωριό της Ζαπορίζια.

Συγκεκριμένα τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από ρωσική πυραυλική επίθεση σε χωριό της Ζαπορίζια, δήλωσε χθες Σάββατο ο προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας. Παράλληλα, διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στο κατεχόμενο τμήμα της ουκρανικής περιφέρειας ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου βομβάρδισαν ένα σχολείο.

Οι μάχες συνεχίζονται εδώ και μήνες στην περιοχή της Ζαπορίζια, μια από τις ουκρανικές περιφέρειες που προσάρτησε πέρυσι η Ρωσία. Οι κατοχικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το σύνολο των εδαφών της, ενώ ο ουκρανικός στρατός διατηρεί τον έλεγχο της περιφερειακής πρωτεύουσας.

Ο Αντρίι Γερμάκ, προσωπάρχης του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το χωριό Στεπνοχίρσκ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γυναίκες και ένας άνδρας. Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επίσης την πόλη της Ζαπορίζια, όπου 16 κτήρια υπέστησαν ζημιές, γνωστοποίησε μέσω Telegram ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Ανατόλι Κουρτίεφ.

Ο Βλαντίμιρ Ρογκόφ, διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στο κατεχόμενο τμήμα της Ζαπορίζια, ανέφερε ότι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν ένα σχολείο στο χωριό Στουλνέβε και ότι η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την πόλη Τοκμάκ. Το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν την Παρασκευή αποθήκες όπλων του ουκρανικού στρατού.

Στο σαββατιάτικο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα απελευθερώσει όλα τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρώσοι εισβολείς. «Δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν Ουκρανό, καμιά πόλη και κανένα χωριό υπό ρωσική κατοχή», τόνισε.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top