ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη δημοσκόπηση: Ψηλά ο Χριστοδουλίδης, 3+1 Υπουργοί που ξεχωρίζουν

Πρώτη δημοσκόπηση: Ψηλά ο Χριστοδουλίδης, 3+1 Υπουργοί που ξεχωρίζουν

Σε θετική αναμονή και με κριτική διάθεση έναντι της κυβέρνησης εμφανίζεται η κοινή γνώμη, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, στην οποία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εμφανίζεται να απολαμβάνει πολύ υψηλά δημοφιλίας από τους πολίτες.

Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία Pulse Market Research σε συνεργασία με τη ΓΝΩΡΑ Σύμβουλοι Επικοινωνίας και στόχευε στην αξιολόγηση των πρώτων 100 ημερών του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της κυβέρνησης.

Οπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας, οι περισσότεροι πολίτες (46%) τηρούν μια στάση θετικής αναμονής συμφωνώντας ότι τήρησε της προεκλογικές τις δεσμεύσεις, αλλά «σε όχι και τόσο μεγάλο βαθμό». Μόλις το 14% θεωρεί ότι σ’ αυτές τις 100 μέρες η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη τήρησε «σε μεγάλο βαθμό» τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ διπλάσιοι (29%) της προσάπτουν ότι δεν τις τήρησε καθόλου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκίνησε τη διακυβέρνηση από καλύτερο σημείο σε σύγκριση με τους τελευταίους δύο προκατόχους του, Δημήτρη Χριστόφια και Νίκο Αναστασιάδη, και έχοντας απέναντί του μια αντιπολίτευση η οποία ακόμη να προσαρμοσθεί στον ρόλο της. «Γι’ αυτό αποτελεί χαμένη ευκαιρία για μια καλύτερη εκκίνηση το αυτογκόλ που σημείωσε θέτοντας ψηλά τον πήχη για τα προσόντα των νέων υπουργών και περνώντας τελικά από κάτω» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στα θετικά του Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαταλέγεται το γεγονός ότι μόλις σε τρεις μήνες, ανέκτησε τη δημοτικότητα που είχε ως Υπουργός Εξωτερικών (67%) και που τον είχε ωθήσει να εξαγγείλει ανεξάρτητη προεδρική υποψηφιότητα. Αυτή την ανάκαμψη την οφείλει, σε μεγάλο βαθμό, στην επούλωση των πληγών στον χώρο του ΔΗΣΥ (74% θετικές γνώμες), αλλά και στη μεγάλη αποδοχή που έχει στον χώρο από το Κέντρο μέχρι και την Άκρα Δεξιά.

Πρωτιά Μιχαηλίδου, Ιωάννου, Παναγιώτου και Λετυμπιώτη

Στην πρώτη αξιολόγηση της κυβέρνησης ξεχωρίζει ήδη μια ομάδα τριών Υπουργών, Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, και Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, οι οποίοι κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Το θετικό για την κυβέρνηση είναι ότι μια δεύτερη ομάδα Υπουργών (Κωνσταντίνος Κόμπος στο Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπαναστασίου στο Ενέργειας, ο Αλέξης Βαφεάδης στο Μεταφορών και ο Πέτρος Ξενοφώντος στο Γεωργίας) επιδεικνύει μια δυναμική η οποία θα αρχίσει να καταγράφεται εφόσον αποκτήσουν υψηλότερη αναγνωρισιμότητα.

Σημαντικά όμως Υπουργεία δεν εκπροσωπούνται ακόμη στις δύο αυτές κατηγορίες, ενώ μεγαλύτερες προκλήσεις και διακυμάνσεις παρουσιάζονται μεταξύ των Υφυπουργών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Νέα αποκάλυψη: Το Ισραήλ γνώριζε δύο εβδομάδες πριν από την εισβολή της Χαμάς την ύπαρξη σχεδίου επίθεσης

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Ανδρέας Λέοντας: Βάφτισε τον δεύτερο γιο του στην Παναγία της Τήνου - ΦωτογραφίεςΑυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top