ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φ. Λεβέντης: «Πυρά» προς την Κυβέρνηση για τις καταγγελίες για ηχορύπανση – Η ανησυχία των επιχειρήσεων το καλοκαίρι

Φ. Λεβέντης: «Πυρά» προς την Κυβέρνηση για τις καταγγελίες για ηχορύπανση – Η ανησυχία των επιχειρήσεων το καλοκαίρι

Για τις καταγγελίες για ηχορύπανση, τη θέση της Κυβέρνηση αλλά και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών, μίλησε στο ThemaOnlline ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης.

Αυξημένη φαίνεται να είναι η κίνηση των πολιτών προς τα κέντρα αναψυχής τώρα το καλοκαίρι κυρίως στις παραλιακές περιοχές, κάτι το οποίο αποτελεί τονωτική ένεση για τις επιχειρήσεις.

«Ο Αύγουστος είναι ένας πολύ περίεργος μήνας για τις επιχειρήσεις γιατί ο κόσμος ταξιδεύει και πολύ στο εξωτερικό. Αυτοί όμως που θα παραμείνουν για να κάνουν διακοπές εντός θα επισκεφθούν τα υποστατικά όπως και κάθε χρόνο», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Λεβέντης.

«Έχουμε περίπου το ίδιο σκηνικό κάθε χρόνο στη Λευκωσία, η οποία αδειάζει κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Οι χώροι όμως που παραμένουν ανοιχτοί στην Πρωτεύουσα λειτουργούν ικανοποιητικά σε κήπους και βεράντες. Οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αναμένουμε αυξημένη κίνηση στα παραλιακά ιδιαίτερα σε Αγία Νάπα και Πάφο», σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχουν και επιχειρήσεις που είναι υποστελεγχωμένες αλλά και προσωπικό το οποίο ταλαιπωρείται και εργάζεται πολλές ώρες γιατί δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός εργαζομένων»

Ανησυχία προκαλούν ωστόσο, σύμφωνα με τον κύριο Λεβέντη, «οι δαπάνες, οι οποίες διατηρούνται σε πολύ ψηλά επίπεδα λόγω της αναμενόμενης αύξησης που θα έχουμε στο ρεύμα και ειδικά για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν τόσες ώρες με πολλά ψυγεία και κλιματιστικά. Ειδικά στις μέρες που έχει καύσωνα ο κόσμος επιλέγει τους εσωτερικούς χώρους με κλιματιστικά και έτσι οι χώροι  λειτουργούν με τον κλιματισμό τους στη μέγιστη απόδοση»

Καταγγελίες για ηχορύπανση

Όσο αφορά τις καταγγελίες για ηχορύπανση ο κύριος Λεβέντης έριξε πυρά προς την Κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι «το έχει προσεγγίσει προς μία λανθασμένη οπτική γωνία και για αυτό το λόγο δεν δίνεται και η σωστή θεραπεία. Υπάρχει μία δυστοκία στους Δήμους να εκδίδουν τις απαραίτητες άδειες με αποτέλεσμα αρκετοί να παίζουν ανεξέλεγκτα, αφού δεν τους καθορίζεται το ανώτατο επίπεδο που επιτρέπεται να διαχέουν στον εξωτερικό τους χώρο»

«Από την άλλη η Κυβέρνηση  θεώρησε ότι το μέτρο το οποίο θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα είναι οι καταγγελίες, κάτι για το οποίο διαφωνούμε κάθετα. Δεν είναι η λύση στο πρόβλημα οι καταγγελίες αλλά ούτε και η κατάσχεση μεγάφωνών ή ηχητικών συστημάτων. Κάθε χώρος πρέπει να ελέγχεται και να αστυνομεύεται ανάλογα. Αυτά τα οριζόντια εκδικητικά μέτρα δεν βοηθούν να δημιουργείται κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στους πολίτες και την Πολιτεία», συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ανέφερε πώς βρίσκονται σε αναμονή για συνάντηση με τον Υφυπουργό Τουρισμού, ελπίζοντας πως θα ανταποκριθεί.

«Μόνη λύση στο πρόβλημα είναι να παραχωρηθούν άδειες στου χώρους και να αναγράφεται, όπως προνοεί και ο νόμος, το επιτρεπόμενο ανώτατο επίπεδο εκπομπής ήχου που τους επιτρέπει η άδεια τους να διαχέουν στον εξωτερικό τους χώρο και αν το παραβιάζουν αυτό το όριο τότε δεν θα έχουν κανένα άλλοθι να μην καταγγελθούν από την Πολιτεία», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top