Φωτιά στη Ρόδο: Δραματική η κατάσταση – Εκκενώσεις δια θαλάσσης, στις φλόγες ξενοδοχεία
22.07.2023 - 16:58
Εκτός ελέγχου συνεχίζει να καίει στη Ρόδο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από 5 ημέρες στο νησί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών. Η κατάσταση είναι δραματική, με πλήθος κόσμου να εκκενώνει δια θαλάσσης, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί και 3 ξενοδοχεία.
Στις φλόγες 3 ξενοδοχεία Σύμφωνα με την ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου τρεις ξενοδοχειακές μονάδες καίγονται στο Κιοτάρι, το οποίο είχε εκκενωθεί λίγη ώρα νωρίτερα. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.
Σύμφωνα με το Forecast Weather, το Λιμενικό εκκενώνει τουρίστες από τη θάλασσα: Από την θάλασσα εκκενώνει το Λιμενικό τουρίστες και όποιον αλλον μπορεί η κατάσταση δυστυχώς ειναι δραματική και η μόνη προτεραιότητα είναι πλέον οι ανθρώπινες ζωές. Οι Πυροσβέστες δίνουν μάχες στα ξενοδοχεία ώστε να προχωρησουν οι εκκενώσεις και να μην προχωρήσει η φωτιά σε παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις.
Στην καταλυτική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για την πορεία της διαχείρισης του αφθώδους πυρετού, καθώς και ζητημάτων που άπτονται αυτής, όπως είναι η παραγωγή χαλλουμιού, προσβλέπουν οι αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες θα έχουν συνάντηση μαζί του το πρωί της Τρίτης στο Προεδρικό.