ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο - Ανησυχία για τον «ακραίο κίνδυνο»

Φωτιά στη Ρόδο: Μαίνεται το μεγάλο μέτωπο - Ανησυχία για τον «ακραίο κίνδυνο»

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο για έκτη ημέρα αφήνοντας πίσω της χιλίαδες καμμένα στρώμματα με τις αρχές να προχωρούν σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εκκένωσης των τελευταίων ετών.

Τη μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί το μέτωπο που βρίσκεται στο κεντρικό και βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Όπως φαίνεται στα βίντεο της απεσταλμένης του protothema.grr, Λίνας Κεκέση, φαίνεται ότι η φωτιά το πρωί της Κυριακής συνεχίζει την πύρινη καταστροφή της στο χωριό Κιοτάρι με τους κατοίκους να προσπαθούν με πυροσβεστήρες να περιορίσουν το μέτωπο.

Δείτε βίντεο από το πρωί της Κυριακής στο Κιοτάρι

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακοιγιάννη, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρχαν ενεργές καύσεις στην περιμετρο της πυρκαγιάς ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία είναι οι αναζωπυρώσεις όσο θα περνάει η ώρα και οι οποίες, όπως είπε, «αναμένεται να γίνουν εντονότερες από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα χωρίς να αποκλείεται να συμβούν και νωρίτερα».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στη Ρόδο δεδομένου οτι η πυρκαγιά δεν έχει ελεγχθεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης κάνοντας λόγο για «εκρηκτικό μείγμα με ελάχιστη υγρασία, υψηλή θερμοκρασία εδάφους και ατμόσφαιρας και ισχυρούς ανέμους».

Αναλύοντας την επιχειρησιακή τακτική της πυροσβεστικής ο έτερος εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε ότι «τα αεροσκάη επιχειρούν στο πρώτο ρέμα ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γεννάδι καθώς εκεί προσπαθούμε να κάνουμε δυναμική ανακοπή του μετώπου».

Το δεύτερο σημείο που επικεντρώνουμε είναι βόρεια προς Απόλλωνα όπου και εκεί κάνουν ρίψεις εναέρια μέσα καθώς εκεί έχουμε έχουμε παρατεταγμένα οχήματα». «Έχουμε αντίξοες συνθήκες και περιμένουμε πιο δύσκολες» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top