ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν απορρίπτονται λύματα στον Πεδιαίο διαμηνύουν τα αρμόδια Υπουργεία

Δεν απορρίπτονται λύματα στον Πεδιαίο διαμηνύουν τα αρμόδια Υπουργεία

Δεν απορρίπτονται λύματα από τις εργασίες κατασκευής του Νέου Κυπριακού Μουσείου στον χώρο του Παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, στον Πεδιαίο ποταμό και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για θέματα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σε ανακοίνωση των τριών φορέων την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα για απόρριψη λυμάτων/ αποβλήτων από τις εργασίες, τα αρμόδια Υπουργεία, σημειώνουν ότι το απορριπτόμενο νερό είναι υπόγειο νερό το οποίο τυγχάνει επεξεργασίας και αντλείται για αποστράγγιση του εδάφους όπου θα εκτελεστούν οι εργασίες για την ανέγερση του κτηρίου.

Διευκρινίζουν ότι το νερό εισέρχεται εντός του χώρου της εκσκαφής λόγω της υψηλής στάθμης του υδροφορέα στην περιοχή και οφείλεται στις γεωλογικές συνθήκες του υπεδάφους στο ποτάμιο σύστημα.

Αναφέρουν επίσης ότι το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα ακολουθήσει τις πρόνοιες γνωμάτευσης της περιβαλλοντικής αρχής για τακτικές αναλύσεις και κατασκευή δεξαμενής καθίζησης, ώστε να παρακολουθείται η ποιότητα του νερού πριν την απόρριψη/διείσδυσή του, κατάντη της θέσης του σημείου αποστράγγισης.

Προσθέτους πως οι μέχρι τώρα ποιοτικές παράμετροι του δείχνουν ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε επικινδυνότητά του για θέματα ρύπανσης του περιβάλλοντος ή/και για θέματα δημόσιας υγείας και συμπληρώνουν ότι για το θέμα υπάρχει στενή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Έτσι θα προστατέψεις το αυτοκίνητό σου από τον καύσωνα - Οι ζημιές που προκαλούνται και «ο  μύθος» για το air condition και την βενζίνη

«Έχασε» την πτήση για Γαλλία - Παρουσίασε πλαστό γαλλικό δελτίο ταυτότητας

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Aυτός είναι ο ποινικολόγος στην Ελλάδα που χτύπησε τη σύζυγό του - Βίντεο από την άφιξη του στην Ευελπίδων

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Θλίψη στον Δήμο Λεμεσού: Πέθανε ο Γαβριήλ Ψαρά - «Διακρίθηκε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του»

Αναστάτωσε ολόκληρο ξενοδοχείο 46χρονη: Μέθυσε και παρενοχλούσε τον κόσμο, επιτέθηκε και έβρισε αστυνομικούςΣε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Σε νέα εποχή εισέρχονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Κυπριακής Δημοκρατίας - Κατάργηση visa για Κύπριους

Οι σχέσεις Κύπρου- ΗΠΑ διανύουν την καλύτερη περίοδο στην ιστορία τους. Η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού διαλόγου επί συγκεκριμένων θεμάτων προτεραιότητας είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας για ανάδειξη της επιπρόσθετης αξίας της χώρας μας για τις ΗΠΑ προς ενίσχυση/ εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου- ΗΠΑ, στόχος που τέθηκε εξαρχής ως προτεραιότητα από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top