ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση κερδοφορίας της Eurobank λόγω αρνητικής υπεραξίας από Ελληνική Τράπεζα

Ενίσχυση κερδοφορίας της Eurobank λόγω αρνητικής υπεραξίας από Ελληνική Τράπεζα

Ενίσχυση της κερδοφορίας της Eurobank έδωσε η Ελληνική Τράπεζα, με τον ελληνικό τραπεζικό όμιλο να παρουσιάζει στα βιβλία του κέρδη €111 εκατομμυρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2023, λόγω αρνητικής υπεραξίας από την αγορά μεριδίου 29,2% της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Κύπρου.

Η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη €447,5 εκατ. για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, εκ των οποίων τα €111 εκατ. προέρχονται από την αρνητική υπεραξία που δημιουργήθηκε από την συναλλαγή.

Αν και η τράπεζα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, η αρνητική υπεραξία δημιουργείται από την εύλογη αξία της Ελληνικής Τράπεζας σε σχέση με το τίμημα που κατέβαλε η Eurobank. Σημειώνεται ότι με βάση τη χθεσινή τιμή της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ, η Eurobank παρουσιάζει απόδοση επένδυσης 75%. Η Eurobank κατέβαλε συνολικά €128,6 εκατ. για να αποκτήσει το 29,2% των μετοχών της Ελληνικής, με το μερίδιο αυτό να αντιστοιχεί σε €225,4 εκατ.

Η Eurobank εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας τον Ιούλιο του 2021, αποκτώντας ποσοστό 9,9% που κατείχε η Third Point Hellenic Recovery Fund, έναντι €32,6 εκατ. (€0,80 ανά μετοχή), ενώ με την ίδια αξία αποκτήθηκε ένα πρόσθετο μερίδιο 2,7% στη συνέχεια.

Την 1η Δεκεμβρίου, η Eurobank απέκτησε από τη Wargaming ποσοστό 13,41% στην Ελληνική έναντι €70 εκατ., δηλαδή σε τιμή €1,26 ανά μετοχή, ενώ στις 30 Δεκεμβρίου, είχε ανακοινωθεί συμφωνία με την Senvest Management LLC για απόκτηση ποσοστού 3,2% στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας με τίμημα €16,74 εκατ. δηλαδή €1,26 ανά μετοχή.

Οι εποπτικές εγκρίσεις για την απόκτηση του ποσοστού της Wargaming δόθηκαν τον περασμένο Απρίλιο, με την Eurobank να καθίσταται και επίσημα ο μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας με συμμετοχή 29,2%. Ακολουθεί η Demetra Holdings Plc με 21,3%, η Poppy Sarl η οποία ανήκει σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Pimco, ενώ η συμμετοχή της Wargaming Group πλέον περιορίζεται σε 6,8%.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΚΕ: «Πρωτοβουλία Ιορδανίας-ΚΔ για δημιουργία περιφερειακού κέντρου δασοπυρόσβεσης στην Κύπρο»

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

«Πρεμιέρα» με παρατράγουδα για την εξεταστική περίοδο - Οι καταγγελίες για το γραπτό

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top