ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών»

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών»

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο κα Julie Fisher.

Κατά τη συνάντηση, υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν η σημαντική ώθηση στις σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ και η σημασία της συνεργασίας, τόσο στο διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργασιών, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων. Η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διάστασης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ και, στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν επιμέρους θέματα ενόψει προσεχούς επίσκεψης της κ. Δημητρίου στις ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις εν εξελίξει προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, η Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας το ορόσημο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, υπογράμμισε την ανάγκη όπως ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία, ώστε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από το σημείο όπου διακόπηκαν και να τερματιστούν οι εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ειδικότερα στην Αμμόχωστο. Εξέφρασε δε την ελπίδα, όπως η προοπτική εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και η προοπτική στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ)-Τουρκίας, τηρουμένης της αιρεσιμότητας, επενεργήσουν θετικά προς την κατεύθυνση επίλυσης του Κυπριακού. Μια τέτοια εξέλιξη, ανέφερε η κ. Δημητρίου, θα επιτρέψει στην Κύπρο να αξιοποιήσει πλήρως τις σημαντικές δυνατότητες που διαθέτει και τις αναδυόμενες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς, ειδικότερα σε αυτούς της οικονομίας και της ενέργειας, προς όφελος της χώρας και του λαού της, αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Η κα Fisher επαναβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών, εντός των παραμέτρων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προς επίλυση του Κυπριακού, στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα, καθώς και τη στήριξη της χώρας της όσον αφορά στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και ΕΕ-Τουρκίας.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν εκκρεμούντα νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για θέματα κοινού ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες. Τέλος, η Αμερικανίδα Πρέσβειρα ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου στις ΗΠΑ (Visa Waiver Program).

Πρόστιμο πολλών χιλιάδων στο Επιτελείο Χριστοδουλίδη για τηλεφωνήματα και sms, επέβαλε η Λοϊζίδου – Τα παράπονα που εξέτασε

Σημαντική άνοδος τιμών κατοικιών στην Κύπρο λόγω ζήτησης

Στο 70%- 80% η κίνηση στα κέντρα αναψυχής τον Ιούλιο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός ποδηλάτης: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του άτυχου 43χρονου - Έτσι φαίνεται να έγινε το μοιραίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top