ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτιά στην Άλασσα: Επιχειρούν τρία Ιορδανικά ελικόπτερα - «Θα παραμείνουν για 24-48 ώρες»

Φωτιά στην Άλασσα: Επιχειρούν τρία Ιορδανικά ελικόπτερα - «Θα παραμείνουν για 24-48 ώρες»

Επανήρχισαν το πρωί του Σαββάτου οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη έρθει το πρώτο ελικόπτερο από Ιορδανία και αναμένονται άλλα δύο εντός της ημέρας.  Η συμβολή των τριών πτητικών μέσων από Ιορδανία κρίνεται ως πολύ σημαντική αφού έχουν μεγάλη χωρητικότητα σε νερό για ρίψεις.

Τα Ιορδανικά ελικόπτερα θα συνοδεύονται από ελικόπτερο της ΕΦ και θα πραγματοποιήσουν ρίψεις αλλά κυρίως αναγνωριστικές πτήσεις για να είναι σε ετοιμότητα εάν και εφόσον χρειαστεί να συνδράμουν, ενώ θα παραμείνουν στην Κύπρο για 24-48 ώρες για προληπτικούς λόγους.

Η συνεργασία Κύπρου - Ιορδανίας καταδεικνύει τη σημασία ενός "Κέντρου Δασοπυρόσβεσης" με έδρα την Κύπρο, πρόταση που συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ΠτΔ στην Ιορδανία.

Ένα κέντρο Δασοπυρόσβεσης ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου οι κλιματικές συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών θα μπορεί να λειτουργεί καταλυτικά στην αμεσότερη αντιμετώπιση πυρκαγιών. 

Η ΚΔ ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ τις Ισραηλινές αρχές ότι η συνδρομή από πλευράς τους δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη, μεταβιβάσαμε τις θερμές ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση για συνδρομή.

Νεότερο: Σε περίπου μία περίπου ώρα θα προσέλθουν στην πυρκαγιά για περιμετρικές ρίψεις τα τρία ελικόπτερα της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας. Δύο super puma και ένα ΜΙ 26.

Θα συνοδεύονται από ελικόπτερο της Αστυνομίας. Το ΜΙ 26 είναι το μεγαλύτερο εν ενεργεία ελικόπτερο στον κόσμο, μεταφέρει 15 τόνους νερό. Της εναέριας επιχείρησης θα υπερίπταται ελικόπτερο της Ε.Φ για σκοπούς ασφαλείας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top