ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης με Ισραηλινό αξιωματούχο - «H θέση μας δεν παρεκκλίνει από προσέγγιση ΕΕ»

Συνάντηση Υπ. Δικαιοσύνης με Ισραηλινό αξιωματούχο - «H θέση μας δεν παρεκκλίνει από προσέγγιση ΕΕ»

Η συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Ισραηλινό Υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έγινε αποκλειστικά και μόνο με στόχο την απόδοση ευχαριστιών σε εκπρόσωπο την γειτονικής χώρας για την άμεση αποστολή υποστηρικτικής βοήθειας ομάδας για καταπολέμηση των πυρκαγιών και η θέση μας δεν παρεκκλίνει από την προσέγγιση της ΕΕ, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες κυβερνητικές πηγές.

«Ουδεμία πολιτική σκοπιμότητα υπήρχε στα της συνάντησης. Η θέση μας σε ζητήματα πολιτικών ευαισθησιών ασφαλώς δεν παρεκκλίνει από την προσέγγιση της ΕΕ. Αυτή είναι η οριζόντια πολιτική μας και αυτό ισχύει και σε αυτήν την περίπτωση», ανέφεραν οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας τις επικρίσεις για την συνάντηση.

«Σε ότι αφορά την συνάντηση με συγκεκριμένο Ισραηλινό αξιωματούχο, σαφώς επρόκειτο για μια άτυπη συνάντηση που δεν προσχεδιάστηκε και διευθετήθηκε σε έκτακτη βάση, κατόπιν δικής του παράκλησης καθώς εκπροσωπούσε το κράτος του Ισραήλ και επρόκειτο για τον αρμόδιο Υπουργό για τα πτητικά μέσα και τα πληρώματα που βρίσκονταν στην Κύπρο».

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι η συνάντηση έγινε αποκλειστικά και μόνο με στόχο την απόδοση ευχαριστιών σε εκπρόσωπο την γειτονικής χώρας για την άμεση αποστολή υποστηρικτικής βοήθειας ομάδας στα της καταπολέμησης των πυρκαγιών.

Οι κυβερνητικές πηγές εξέφρασαν επίσης ευχαριστίες προς όλους τους εταίρους που εξέφρασαν πρόθεση να συμβάλουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Διατυπώθηκε ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη για την πρόθεση της Παλαιστίνης να αποστείλει ομάδα στην Κύπρο αμέσως μετά την ιστορική επίσκεψη του ΠτΔ στην Ραμάλα την περασμένη βδομάδα, γεγονός, τονίζουν, που αναδεικνύει την μεταξύ μας ιστορική αλληλεγγύη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top