Παραμένει στο «κόκκινο» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών - Οι ποινές για το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Παραμένει στο «κόκκινο» ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών - Οι ποινές για το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια

Στο επίπεδο «κόκκινου συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών τη Δευτέρα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του σήμερα το Τμήμα Δασών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι το άναμμα φωτιάς για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Σημειώνεται ότι το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια συνιστά αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και με τις δύο ποινές μαζί, ενώ σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και με τις δύο ποινές μαζί.

Έκκληση προς το κοινό απευθύνει το Τμήμα Δασών, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, καλεί όποιον αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - «Οι Κύπριοι πολίτες δεν είναι μόνοι», είπε η Μέτσολα

LIVE: Στη Βάση Ακρωτηρίου το ελικόπτερο Merlin - Ίσως αποπλεύσει αύριο ο «Δράκος» - «Οι Κύπριοι πολίτες δεν είναι μόνοι», είπε η Μέτσολα

Φλέγεται η Μέση Ανατολή για δέκατη ημέρα, την ώρα που το Ισραήλ εξαπολύει κύμα επιθέσεων απέναντι στην Τεχεράνη και τη Βηρυτό. Το Ιράν απαντά με μπαράζ πυραύλων και drones, βάζοντας στο στόχαστρο το Τελ Αβίβ, αλλά και χώρες του Κόλπου. To μεσημέρι βρέθηκαν στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο οι ηγέτες της Ελλάδας και Γαλλίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE