ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θες να πάρεις το σκυλάκι σου για κολύμπι; Αυτές είναι οι dog-friendly παραλίες της Κύπρου - Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται

Θες να πάρεις το σκυλάκι σου για κολύμπι; Αυτές είναι οι dog-friendly παραλίες της Κύπρου - Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται

Ανυποχώρητος συνεχίζει ο καύσωνας στην Κύπρο, με τους πολίτες να «τρέχουν» στις παραλίες για να δροσιστούν. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι φιλόζωοι που θέλουν να πάρουν το σκυλάκι τους μαζί τους, ώστε να δροσιστεί και αυτό αλλά και για παρέα.

Για όσους φιλόζωους θέλουν να μοιραστούν αυτές τις απολαυστικές στιγμές με το κατοικίδιο τους, είναι δυνατό να το πράξουν στις εφτά dog-friendly παραλίες που υπάρχουν στην Κύπρο.

Οι εφτά παραλίες για σκύλους στην Κύπρο

Οι οργανωμένες παραλίες για σκύλους στην Κύπρο ανέρχονται στις επτά, με την μια να βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, την μια στην επαρχία Λάρνακας, την μια στην επαρχία Αμμοχώστου, δύο στην επαρχία Πάφου και ακόμα δύο στην επαρχία Λεμεσού.

Επαρχία Λευκωσίας

Η παραλία των σκύλων στην Επαρχία Λευκωσίας βρίσκεται στην Στερατζιά στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας.

Επαρχία Λάρνακας

Η παραλία Κασιάνες (Spyros Beach) βρίσκεται νότια του αεροδρομίου Λάρνακας και έχει καθοριστεί ως παραλία για σκύλους.

Επαρχία Αμμοχώστου

Η παραλία για σκύλους στην Αμμόχωστο είναι η παραλία Γλυκύ Νερό Α΄ στο Παραλίμνι, κοντά στην περιοχή Κάππαρη.

Επαρχία Λεμεσού

Στη Λεμεσό υπάρχουν δύο παραλίες για σκύλους.

Η μια πρόκειται για την παραλία 6, στην τοποθεσία Καραβόπετρα, νοτιοανατολικά της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του Σ.Α.Λ.Α. στο Μοναγρούλλι.

Η δεύτερη παραλία βρίσκεται στην τοποθεσία Πρόλιμνος, δυτικά του Πισσουρίου.

Επαρχία Πάφου

Στην Πάφο υπάρχουν δύο παραλίες για σκύλους.

Η μια βρίσκεται βορειοδυτικά του αεροδρομίου Πάφου, στις εκβολές του ποταμού Έζουσα στην Αχέλεια και η μια στην περιοχή Πιτίλη, ανατολικά της εκβολής του ποταμού Πλατάνια στο Νέο Χωριό Πάφου.

Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται

Σημειώνεται ότι στις παραλίες για σκύλους πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες:

- Οι σκύλοι που κυκλοφορούν στην παραλία πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι, εμβολιασμένοι άρα οι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν μαζί τους τα σχετικά πιστοποιητικά/βιβλιάριο υγείας/άδεια κατοχής.

- Για λόγους ασφαλείας οι σκύλοι πρέπει να είναι δεμένοι όταν βρίσκονται στην παραλία και τα επιθετικά είδη σκύλων να φέρουν φίμωτρο. Οπότε όταν οι σκύλοι δεν είναι μέσα στη θάλασσα, θα είναι δεμένοι με λουρί.

- Οι ιδιοκτήτες των σκύλων οφείλουν να καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους και να τους αποτρέπουν να αφοδεύουν μέσα στην θάλασσα (συλλογή και απομάκρυνση ακαθαρσιών).

Σημειώνεται ότι η παραβίαση των πιο πάνω κανονισμών συνεπάγεται επιβολή προστίμου στο συνοδό του σκύλου από την Τοπική Αρχή.

*Πηγή φωτογραφιών: Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top