ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άδειες οδήγησης: Σε αυτή την ηλικία λήγουν στην Κύπρο – Οι ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται για ανανέωση και η διάρκεια

Άδειες οδήγησης: Σε αυτή την ηλικία λήγουν στην Κύπρο – Οι ιατρικές εξετάσεις που χρειάζονται για ανανέωση και η διάρκεια

Ερωτήματα δημιουργούνται γύρω από τις άδειες οδήγησης στην Κύπρο και για το αν υπάρχει καθορισμένο ηλικιακό όριο για το πότε πρέπει να σταματήσει κάποιος να οδηγεί.

Το ThemaOnline σε επικοινωνία με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών Κύπρου ξεκαθαρίζει το τοπίο, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις, δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το πότε πρέπει να σταματήσουν να οδηγούν οι πολίτες.

«Μετά τα 70 χρόνια ανά 3 έτη οι πολίτες καλούνται να περάσουν από Ιατρικές εξετάσεις βάσει της νομοθεσίας και του διατάγματος του Υπουργού αφού χρειάζονται ιατρικό πιστοποιητικό για να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους», ανέφερε η αρμόδια πηγή.

«Μόλις συμπληρώσουν τα 70 έτη λήγει η άδεια τους και για να ανανεωθεί πρέπει να φέρουν το ιατρικό πιστοποιητικό. Αν κάποιος είναι κάτοχος άδειας στην κατηγορία φορτηγού ή λεωφορείου η άδεια του θα λήξει στα 65, ενώ για το όχημα σαλούν στα 70», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το πόσα πρέπει να πληρώσει κάποιος για να ανανεώσει την άδεια οδήγησης του σε αυτή την ηλικία, σύμφωνα με τις δηλώσεις, «η ανανέωση για ηλικιωμένους είναι δωρεάν, ενώ για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων (φωτογραφία και υπογραφή), βγάζουν εκεί στο σημείο ανανέωσης της άδειας»

«Το μέγιστο που μπορεί να ισχύει η ανανέωση άδειας είναι 3 χρόνια. Ο γιατρός όμως, μπορεί να περιορίσει την ισχύ της άδειας για όσο χρόνο πιστεύει ότι ο ενδιαφερόμενος χρειάζεται επανεξέταση. Αν είναι κάποιος που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας μπορεί να του το περιορίσει στους 6 μήνες ή στον 1 χρόνο», εξήγησε.

Ο Έφορος Μηχανοκίνητων οχημάτων ασκώντας τις εξουσίες που παρέχονται στον περί άδειας οδήγησης νόμων του 2001 έως 2017 καθορίζει τις ελάχιστες προδιαγραφές για τη σωματική και διανοητική ικανότητα οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος.

Για ανανέωση της άδειας οι πολίτες καλούνται να κάνουν αυτές τις ιατρικές εξετάσεις:

-Οπτική ικανότητα

-Ακοή

-Άτομα μειωμένης κινητικότητας

-Καρδιαγγειακές παθήσεις

-Καρδιομυοπάθειες

-Σακχαρώδης διαβήτης

-Νευρολογικές ασθένειες

-Επιληψία

-Διανοητικές διαταρχές

-Νεφρικές παθήσεις κ.α

Δείτε τα αναλυτικά σε αυτό τον σύνδεσμο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top