Γέτζια: Επιβεβαίωσε την ακλόνητη προσήλωση του ΟΗΕ για ειρήνη στην Κύπρο

Γέτζια: Επιβεβαίωσε την ακλόνητη προσήλωση του ΟΗΕ για ειρήνη στην Κύπρο

Την ακλόνητη προσήλωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στην Κύπρο επιβεβαίωσε ο Βοηθός ΓΓ ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γέτζια κατά τις επαφές του με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter), ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι ήταν ευχαριστημένος από τις λεπτομερείς συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα, σχετικά με το Κυπριακό, στις οποίες, όπως αναφέρει, επιβεβαίωσε «την ακλόνητη προσήλωση των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη στο νησί».

Νωρίτερα, ο Βοηθός ΓΓ ΟΗΕ, επισκέφθηκε τη φωτογραφική έκθεση "Συμπεριληπτική Διπλωματία: η συμμετοχή των γυναικών στις συζητήσεις για το Κυπριακό", που βρίσκεται έξω από το Λήδρα Πάλας, σε υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών στην ειρηνευτική διαδικασία, όπως ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο X τα Ηνωμένα Έθνη στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Συγκέντρωση 250 Σύρων στη Χλώρακα– Επιστρατεύθηκε ο «Αίαντας» - Δείτε βίντεο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν καθορίστηκε νέα συνάντηση με Τατάρ - «Δεν ήταν η έκβαση που ανέμενα. Η προσέγγιση του σιγά σιγά δεν λειτουργεί για το Κυπριακό»

Συμφωνία για τα θέματα αποκατάστασης κοιμητηρίων και κάποια πρόοδος για τα θέματα περιβάλλοντος επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ, με τον κ. Τατάρ, ωστόσο, να αρνείται να προχωρήσει σε θέματα που αφορούν τα οδοφράγματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE