Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (28/08), το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η καταιγιδοφόρος δραστηριότητα θα συνεχίσει να επηρεάζει τις βόρειες και ανατολικές περιοχές του νησιού, με ισχύ από τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας (28/08) μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης (29/08).

 

Δελτίο Καιρού

Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, η οποία υποχωρεί σταδιακά από αύριο.

Αρχικά απόψε, αυξημένες νεφώσεις στα βόρεια και στα ανατολικά του νησιού, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός ωστόσο, θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως σε δυτικές και βόρειες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Σταδιακά ωστόσο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και σε ανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα μέτριοι και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο αργότερα θα καταστεί στα νότια και τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα δυτικά παράλια θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία την Τετάρτη δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας στα ίδια περίπου επίπεδα και την Παρασκευή.

Συγκέντρωση 250 Σύρων στη Χλώρακα– Επιστρατεύθηκε ο «Αίαντας» - Δείτε βίντεο

Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για τα επεισόδια στη Χλώρακα - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ: Ξεκάθαρες οδηγίες σε Αρχηγό Αστυνομίας για τα επεισόδια στη Χλώρακα - «Η βία δεν βοηθά στη γρήγορη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ενδιάμεσος χώρος στο χείλος της αποσύνθεσης: Παιχνίδια ισχύος του Νικόλα και οι φυγόκεντρες τάσεις

Ο ενδιάμεσος χώρος στο χείλος της αποσύνθεσης: Παιχνίδια ισχύος του Νικόλα και οι φυγόκεντρες τάσεις

Ο ενδιάμεσος χώρος βρίσκεται σήμερα στη πιο ασταθή και συγκεχυμένη φάση της μετα-κρίσης εποχής. Τα κόμματα του κέντρου δεν μονομαχούν πλέον για κυριαρχία- μονομαχούν για επιβίωση. Η ενότητα που κάποτε έδινε στο κέντρο το ρόλο του ρυθμιστή έχει διαλυθεί, αφήνοντας έναν χώρο γεμάτο αμφιβολίες, προσωπικές φιλοδοξίες και πολιτική κόπωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE