ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΚΕΛ: «O ΔΗΣΥ εξυπηρετεί μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα»

ΑΚΕΛ: «O ΔΗΣΥ εξυπηρετεί μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα»

Λάβρος ο Γιώργος Λουκαίδης κατά του Αβέρωφ Νεοφύτου

Διαβάστε τι είπε στην Διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε του ΑΚΕΛ. 

«Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου χθες, στις δηλώσεις του είπε ότι το ΑΚΕΛ είναι προβλέψιμο στον τρόπο που θα δράσει και θα ενεργήσει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Αν κάποιο κόμμα είναι προβλέψιμο είναι ο ΔΗΣΥ ο οποίος, είναι αλήθεια, εμμένει δογματικά στην πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Δογματικά εμμένει στην δαιμονοποίηση κάθε τι που είναι δημόσιο και την ίδια ώρα στην εξιδανίκευση κάθε τι ιδιωτικού.

Την ίδια ώρα θέλουμε να υπενθυμίσουμε  στον κ. Νεοφύτου, το Συναγερμό και τους κυβερνώντες ότι η καταστροφή της οικονομίας δεν προήλθε από το δημόσιο τομέα ή τους κερδοφόρους ημικρατικούς οργανισμούς αλλά προήλθε εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από την τραπεζική ληστεία,  από την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα που ήταν η ναυαρχίδα του ιδιωτικού τομέα.

Θέλω επίσης να υπενθυμίσω στον κ. Νεοφύτου ότι η ίδια η ζωή, η ίδια η πραγματικότητα έχει διαψεύσει πανηγυρικά τις προβλέψεις, τις εκτιμήσεις και τις εμμονές του ΔΗΣΥ σε ότι αφορά το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων. Ο κ. Νεοφύτου είχε προβλέψει προ δεκαπενταετίας περίπου την κατάρρευση της CYTA όταν θα εισερχόταν στο πεδίο του ελεύθερου ανταγωνισμού. Στην πράξη έκτοτε η CYTA όπως και οι άλλοι κερδοφόροι ημικρατικοί οργανισμού έχουν συνεισφέρει στο κράτος  εκατοντάδες εκατομμύρια με την μορφή μερίσματος και αυτό καταδείκνυε ότι όχι μόνο έχουν αντέξει στον ανταγωνισμό αλλά αντίθετα έχουν παραμείνει ισχυροί και αποτελεσματικοί στη λειτουργία τους χωρίς αυτό να σημαίνει ότι  δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και εκσυγχρονισμού που είναι απαραίτητο να λάβουν χώρα.

Υπάρχει και κάτι άλλο στο οποίο ο Συναγερμός και οι κυβερνώντες είναι προβλέψιμοι. Είναι προβλέψιμοι στην ευκολία με την οποία αναιρούν τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τους. Θέλω να θυμίσω ότι προεκλογικά κυβέρνηση και ΔΗΣΥ δεσμεύονταν γραπτώς και προφορικώς προς τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς αλλά και προς τον κυπριακό λαό πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών. Στην πράξη ενεργούν κατά ακριβώς αντίθετο τρόπο και δηλώνουν αυτό που δήλωναν πάντα, είναι η αλήθεια, ότι δηλαδή, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αναγκαία και επωφελής για την οικονομία, εκσυγχρονιστική τάχατες μεταρρύθμιση.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top