Εφημερεύοντα ιατρεία: Τίθεται αύριο σε εφαρμογή η αλλαγή ωραρίου – Οι λόγοι και τα ποιοτικά κριτήρια των προσωπικών ιατρών

Εφημερεύοντα ιατρεία: Τίθεται αύριο σε εφαρμογή η αλλαγή ωραρίου – Οι λόγοι και τα ποιοτικά κριτήρια των προσωπικών ιατρών

Επεκτείνεται από αυτό το Σαββατοκύριακο (2-3 Σεπτεμβρίου) το ωράριο των εφημερευόντων ιατρείων.

Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΟΑΥ, Έφη Καμίτση, τόσο τα Σαββατοκύριακα όσο και τις δημόσιες αργίες, τα εφημερεύοντα ιατρεία θα λειτουργούν από τις 11:00 μέχρι τις 5:00 το απόγευμα.

«Το ωράριο θα ευθυγραμμιστεί και θα είναι πάντα ανοιχτά για 6 ώρες και θα είναι πάντα το ίδιο ωράριο είτε Σάββατο είτε Κυριακή είτε δημόσια αργία», είπε συγκεκριμένα.

«Ο λόγος που γίνεται αυτή η αλλαγή είναι ότι είναι πιο εύκολο για το κόσμο να είναι σταθερό το ωράριο», πρόσθεσε.

Όσο αφορά το τηλεφωνικό κέντρο, αλλάζει και η έναρξη λειτουργίας του με μισή ώρα διαφορά.

«Θα μπορούν να δέχονται τηλεφωνήματα από τον κόσμο από τις 10:30 το πρωί ώστε να υπάρχει χρόνος και να μην χάνουν ώρα το πρωί οι γιατροί, ενώ τώρα ο κόσμος δικαιούται να παίρνει τηλέφωνο την ώρα που αρχίζουν οι εφημερίες», εξήγησε.

Παράλληλα, από Σεπτέμβρη έρχονται και αλλαγές στα ποιοτικά κριτήρια των προσωπικών ιατρών τα οποία συνδέονται με την αμοιβή τους, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται σταδιακά από Σεπτέμβρη και ορισμένα θα ενταχθούν μέχρι το τέλος του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Βλέπει Χαν πριν τη συνάντηση με Ερχιουρμάν ο ΠτΔ - Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο για την Παρασκευή

Με την ίδια εποικοδομητική στάση, με τη νηφαλιότητα αλλά και την πολιτική βούληση που μας χαρακτηρίζει, διατηρώντας ως μοναδικό στόχο την επανεκκίνηση της διαδικασίας ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, θα προσέλθουμε αύριο στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για την προσεχή Παρασκευή, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE