Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για Πύλα και Νέα Υόρκη ο ΠτΔ

Ενημερώνει το Εθνικό Συμβούλιο για Πύλα και Νέα Υόρκη ο ΠτΔ

Συνέρχεται σήμερα το πρωί το Εθνικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για να ενημερωθεί σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το φως και της μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη όπου θα προσφωνήσει στις 20 Σεπτεμβρίου τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει σειρά επαφών.

Κατά τη συνεδρία, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11.15, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού τόσο σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα στην νεκρή ζώνη στην περιοχή της Πύλας και τις ενέργειες της κυβέρνησης για αποφυγή δημιουργίας νέων τετελεσμένων από το κατοχικό καθεστώς, όσο και για τις συνομιλίες που είχε τη Δευτέρα με τον Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, Μίροσλαβ Γιέτζια, στη Λευκωσία, και ευρύτερα τις προσπάθειες για επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έχει ξεκινήσει σταδιακά ένας διάλογος με την τουρκική κυβέρνηση» - Όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο για Ουκρανία

ΠτΔ: «Έχει ξεκινήσει σταδιακά ένας διάλογος με την τουρκική κυβέρνηση» - Όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο για Ουκρανία

Βασικό ζητούμενο είναι η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην Ουκρανία, που είναι άμεσα συνυφασμένες με την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκπροσωπείται σε όποιον σχηματισμό δημιουργηθεί, για να επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες στην Ουκρανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE