ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΕΛΜΕΚ: Συνέχιση προσπάθειας ικανοποίησης αιτημάτων ενόψει νέας σχολικής χρονιάς

ΟΕΛΜΕΚ: Συνέχιση προσπάθειας ικανοποίησης αιτημάτων ενόψει νέας σχολικής χρονιάς

Την αποφασιστικότητα της να συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια συνέπεια, σοβαρότητα και μεθοδικότητα, έτσι ώστε τα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά αιτήματα, να αναδειχθούν και να επιλυθούν για το καλό του Δημόσιου Σχολείου, επαναβεβαιώνει η ΟΕΛΜΕΚ με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Σε χαιρετισμό της προς τους εκπαιδευτικούς ο οποίος διαβάστηκε στους καθηγητικούς συλλόγους, η ΟΕΛΜΕΚ εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους, καλωσορίζοντας τους νέους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά στο στίβο της εκπαίδευσης, ιδιαίτερα τους συνολικά 205 νέους εκπαιδευτικούς που έχουν μονιμοποιηθεί, καθώς, επίσης, και τους 1200 συμβασιούχους και καλώντας τους να ενταχθούν στους κόλπους της ΟΕΛΜΕΚ που τον Νοέμβριο συμπληρώνει 70 χρόνια λειτουργίας και δράσης.

Στον χαιρετισμό της η ΟΕΛΜΕΚ υπενθυμίζει ότι η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με μία σημαντική αλλαγή, αναφορικά με τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, την κατάργηση της ενδιάμεσης κεντρικής εξέτασης του Ιανουαρίου, υποδεικνύοντας ότι με τον τρόπο αυτό κερδίζεται πολύτιμος διδακτικός χρόνος προς όφελος των μαθητών.

Σημειώνει επίσης ότι η φετινή διαδικασία της στελέχωσης έχει αναδείξει την αναγκαιότητα της δραστικής αύξησης των μονίμων θέσεων, τονίζοντας πως είναι αντιπαραγωγικό να πρέπει να διοριστούν πέραν των 1200 συναδέλφων με το καθεστώς της σύμβασης και καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή ενός τριετούς πλάνου σταδιακής αύξησης των μονίμων θέσεων με στόχο τη μείωση του αριθμού των συμβασιούχων στο ποσοστό του 7% του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η ΟΕΛΜΕΚ επισημαίνει ακόμη πως δυστυχώς και φέτος η νέα σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς οι σχολικές αίθουσες να έχουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που έχουν λόγω της κλιματικής κρίσης. «Αναμένουμε εντός του Φθινοπώρου, στη βάση ενός τριετούς χρονικού πλάνου όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο Παιδείας, να αρχίσει η εγκατάσταση κλιματιστικών στις αίθουσες διδασκαλίας και σε όλους τους σχολικούς χώρους που χρειάζονται» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά τη διοικητική υποστελέχωση που αντιμετωπίζουν διάφορα σχολεία, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι έχει ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας την κατάργηση των αποσπάσεων διοικητικών στελεχών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top