ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ρίχνει την ευθύνη στην Πολιτεία η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ για τη Χλώρακα - «Διαχρονική απουσία πολιτικής διαχείρισης μεταναστευτικού»

Ρίχνει την ευθύνη στην Πολιτεία η ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ για τη Χλώρακα - «Διαχρονική απουσία πολιτικής διαχείρισης μεταναστευτικού»

Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), παρακολουθεί με προβληματισμό και ανησυχία τα σοβαρά γεγονότα όπως αυτά διαδραματίζονται στην κοινότητα Χλώρακας.

Σε ανακοίνωσή του το Προεδρείο αναφέρει: «Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα μία "ατυχής" συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού της Αστυνομίας και της Υπουργού Δικαιοσύνης, με ένα Σύρο πρόσφυγα και εντέχνως επιδιώκεται ο αποπροσανατολισμός από την "μεγάλη εικόνα", που δεν είναι άλλη από το σοβαρότατο και πολύπλοκο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και παράτυπης μετανάστευσης προσφυγικών ροών προς τη χώρα μας και την γκετοποίηση συγκεκριμένων περιοχών».

Συνεχίζει η ανακοίνωση:

Για την οποία γκετοποίηση των συγκεκριμένων περιοχών η πρώτιστη ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση, προηγούμενες και σημερινή. Δεν νοείται η διαχρονική απουσία πολιτικής διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος και των συνεπακόλουθων αυτού ζητημάτων, να επιχειρείται να φορτωθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η θέση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος είναι ότι για την έκρυθμη κατάσταση και την έκταση που έχει προσλάβει, την αποκλειστική ευθύνη φέρει η Πολιτεία. Η διαχρονική αδράνεια και η αδυναμία που επιδείχθηκε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού, σε συνέργεια και λειτουργία και άλλων παραγόντων, δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για την πρόκληση των εκτρόπων που η κυπριακή κοινωνία έζησε.

Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει την ανησυχία του για την κατάσταση στην κοινότητα Χλώρακας, όπως επίσης, προβληματίζεται από την έντονη διατύπωση δηλώσεων, από κόμματα και πολίτες, οργανωμένους και μη, που ποσώς είναι υποβοηθητικές προς εκτόνωση της κατάστασης. Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ προειδοποιεί ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο. Μια σπίθα θα είναι αρκετή για να πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο επεισοδίων με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Για την ώρα η Αστυνομία με ισχυρές δυνάμεις επιχειρεί για διατήρηση της ασφάλειας. Η Αστυνομία έχει αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί. Για τον ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ είναι σεβαστά τα δικαιώματα και η ασφάλεια όλων των πολιτών.

Αναμένουμε την έμπρακτη εκδήλωση πολιτικής βούλησης από μέρους της Κυβέρνησης, με την εκπόνηση μακροπρόθεσμων σχεδιασμών αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, στο πλαίσιο της διευκόλυνσης του έργου της Αστυνομίας και της διασφάλισης της ασφάλειας των συναδέλφων μας, των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΚΑΣ επικεντρώνει την προσοχή του στα εξής:

- ενίσχυση και αποτελεσματικότερη στελέχωση της πρώτης γραμμής ή αναδιάρθρωση του επιχειρησιακού πλάνου

- δημιουργία μόνιμων αντιοχλαγωγικών ομάδων σε κάθε επαρχία, πλήρως εκπαιδευμένων με τον κατάλληλο εξοπλισμό

- εισαγωγή νέου εξοπλισμού και μορφών αστυνόμευσης από τα μέλη της πρώτης γραμμής, στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών Υπηρεσιών.

- συνάντηση ηγεσίας Υπουργείου Δικαιοσύνης και Αρχηγείου Αστυνομίας με Συνδικαλιστικές Οργανώσεις Σωμάτων Ασφαλείας για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων.

Η ασφάλεια όλων των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και αξία. Η Κυβέρνηση καλείται να λειτουργήσει περισσότερο αποφασιστικά προς εξομάλυνση της κατάστασης. Προς αποτροπή χειρότερων εξελίξεων. Οι δημοκρατικές κοινωνίες λειτουργούν συντεταγμένα και ουδείς δικαιούται να λαμβάνει τον νόμο στα χέρια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top