ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Τορναρίτης στο ΤhemaΟnline: «Εφικτή η λύση του Κυπριακού πολύ σύντομα – Ψηφοθηρική η στάση της αντιπολίτευσης»

Νίκος Τορναρίτης στο ΤhemaΟnline: «Εφικτή η λύση του Κυπριακού πολύ σύντομα – Ψηφοθηρική η στάση της αντιπολίτευσης»

Δείτε όλη την συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης μίλησε στο themaonline, για τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη όσο αφορά το Κυπριακό, καθώς και για το θέμα των εγγυήσεων. Επίσης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ψηφοθηρική την στάση της αντιπολίτευσης (πλην του ΑΚΕΛ) σε ότι αφορά το εθνικό ζήτημα, δηλώνοντας ότι εάν συνεχίσει να υπάρχει καλή θέληση απ΄ όλες τις πλευρές, το Κυπριακό θα λυθεί πολύ σύντομα.

Όσο αφορά  τις συνομιλίες είπε ότι « το κλίμα είναι πολύ θετικό προχωρούμε με πνεύμα συναντίληψης,  κατανόησης και σεβασμού στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».  Ενώ την ίδια ώρα δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έχει ως κόκκινη γραμμή το θέμα των εγγυήσεων αφού όπως σημείωσε, «έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι η Κύπρος έχει ενηλικιωθεί και δεν χρειάζεται ούτε εγγυητές, ούτε πάτρωνες». 

Για την στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης (εκτός του ΑΚΕΛ) με αφορμή την κριτική που άσκησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το βήμα του συνεδρίου των αποδήμων ανέφερε με νόημα ότι, « δεν κατανοώ την φράση σύσσωμος αντιπολίτευση αφού στις τελευταίες εκλογές ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ μάζεψαν το 70% σχεδόν των ψήφων», για να συμπληρώσει όμως ότι αυτή την στιγμή δεν είναι αυτό που παίζει ρολό. «Το Κυπριακό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από κανέναν για μικροκομματική ή ψηφοθηρική εκμετάλλευση, αφού αφορά τις επόμενες γενιές Ελληνοκυπρίων και δεν αφορά μόνο εμάς όλους που κατέχουμε δημόσια αξιώματα στην Κύπρο του 2015», υπογράμμισε.

Ο κύριος Τορναρίτης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων και ότι αυτές θα οδηγήσουν σύντομα σε λύση αφού όπως είπε «θεωρώ ότι αν τα πράγματα προχωρήσουν με τον ίδιο τρόπο που προχωρούν σήμερα  και αν βεβαίως η Τουρκία υπαναχωρήσει σε θέσεις που είχε μέχρι πρόσφατα, η λύση του Κυπριακού θα έρθει πολύ σύντομα», κατέληξε. 

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Τραγωδία ανήμερα του Πάσχα: Θανατηφόρο στη Λεμεσό με θύμα 30χρονο μοτοσικλετιστή

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στην επαρχία Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top