ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Διαβλέπει δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

ΔΗΣΥ: Διαβλέπει δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

Με τις αποκρατικοποιήσεις υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν στη χώρα μεγάλες ξένες επενδύσεις αλλά και να ανοίξει ο δρόμος και για άλλες επενδύσεις, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαϊδη ότι το νομοσχέδιο που προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της Cyta δεν αποτελεί ένα νομοσχέδιο για εκσυγχρονισμό του οργανισμού αλλά νομοσχέδιο για ξεπούλημα της Cyta, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η αποκρατικοποίηση της Cyta “θα δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία να συμμετάσχει ο πολύ σημαντικός αυτός οργανισμός στη νέα αναπτυξιακή εποχή της Κύπρου όχι με τα δεδομένα της κομματικοκρατικής διαχείρισης και όλων των στρεβλώσεων μέχρι και φαινομένων διαφθοράς και σκανδάλων που γνωρίζαμε αλλά με τη δυνατότητα να έχει πλέον εταιρική διακυβέρνηση γιατί πρόκειται για μια εταιρεία τεχνοκρατικών προδιαγραφών”.

Αναφερόμενος σε αυτούς που έχουν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, ο κ. Προδρόμου είπε ότι “τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα αυτές τις μέρες μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις μηνών για να έχουν τη στήριξη και το πρόγραμμα διόρθωσης της οικονομίας έχουμε συμφωνήσει τόσο η Κυβέρνηση της Κύπρου όσο αντίστοιχα και της Ελλάδας ότι στο πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνονται και αποκρατικοποιήσεις”.

“Αυτό το πράγμα θα περιμέναμε να το είχε στο νου του το ΑΚΕΛ το οποίο είναι το κόμμα που ως διακυβέρνηση είχε αποταθεί στην Ευρώπη για να ζητήσει μνημόνιο. Σε όλα τα μνημόνια θεωρείται ότι είναι μια ευκαιρία και τα κράτη που δανείζονται να συμβάλουν στη διάσωση διαθέτοντας κάποια από τα περιουσιακά τους στοιχεία”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ δεν θεωρεί ότι “αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα χαθούν, θα αξιοποιηθούν προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας”, προσθέτοντας ότι “το να λέμε ότι οι οργανισμοί αυτοί επιστρέφουν εκατομμύρια στην κοινωνία είναι μαύρο πολιτικό χιούμορ γιατί αυτά τα εκατομμύρια προέρχονται από την ίδια την κοινωνία”.

“Ας αφήσουμε τη λογική του φαύλου κύκλου και ας επιτρέψουμε και στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών να συμμετάσχει ως αξιόπιστος και αξιόμαχος εταιρικός οργανισμός στη νέα αναπτυξιακή εποχή της Κύπρου”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top