ΕΛΛΑΔΑ

Μαρόκο: Έλληνες περιγράφουν πώς έζησαν την κόλαση των 7 ρίχτερ στο Μαρακές

Μαρόκο: Έλληνες περιγράφουν πώς έζησαν την κόλαση των 7 ρίχτερ στο Μαρακές

Με έκτακτη ειδική πτήση που πραγματοποιηθηκε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου από την Aegean επαναπατρίστηκαν 108 συμπατριώτες μας και ξένοι τουρίστες οι οποίοι έζησαν εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια του καταστροφικού σεισμου στο Μαρόκο.

Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό εδώ και έξι δεκαετίες στη χώρα, ενώ πολλοί κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές ετοιμάζονται κοιμούνται στην ύπαιθρο. Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά. Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, οι νεκροί ανέρχονται σε 2.012 και 2.059 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων 1.404 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός που συγκλόνισε το Μαρόκο τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές. Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Μαυριτανία και η Αλγερία, καθώς και στο νότιο τμήμα της Ιβηρικής.

H Aegean κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης διέθεσε αεροσκάφος Α320 το οποίο προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Μενάρα του Μαρακές περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Κάποιοι εκ των Ελληνων επιβατών μίλησαν στο Protothema για την τρομακτική εμπειρία που βίωσαn, ανάμεσά τους και ο Καθηγητης Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο των Πατρών Γιώργος Ηλιόπουλος που βρισκόταν στο Μαροκο για το συνέδριο Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO.



 
 

 

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top