ΚΟΙΝΩΝΙΑ

REGUS: Η ευέλικτη εργασία παράγει θέσεις εργασίας

REGUS: Η ευέλικτη εργασία παράγει θέσεις εργασίας

Δεν είναι λίγες οι φορές που η δουλειά από το σπίτι φαντάζει ως λύση στην προσπάθεια των περισσοτέρων από εμάς να ισορροπήσουμε την προσωπική μας με την επαγγελματική μας ζωή.

Το να στέλνουμε email και να απαντάμε σε επαγγελματικά τηλέφωνα, ενώ ταυτόχρονα τακτοποιούμε οικογενειακές υποθέσεις φαντάζει πολύ ελκυστικό για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Πόσο παραγωγικός και αποτελεσματικός μπορεί να είναι όμως κάποιος δουλεύοντας από το σπίτι;

‘Έρευνα της κορυφαίας εταιρείας παροχής χώρων εργασίας Regus, η οποία πρόσφατα εγκαινίασε ένα νέο επιχειρηματικό κέντρο στην Λεμεσό, έδειξε πως η δουλεία από το σπίτι δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με την έρευνα αντί για την απόλυτη ευελιξία αντιμετώπισαν τον φόβο της μοναξιάς (38%), την αύξηση βάρους (32%) αλλά και την ανασφάλεια πως μένουν πίσω από τις εξελίξεις (62%).

Από την άλλη μεριά, η ίδια έρευνα δείχνει πως αν η εργασία από απόσταση πραγματοποιείται σε κατάλληλα οργανωμένο επαγγελματικό περιβάλλον το οποίο βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας τότε μπορεί κανείς να κερδίσει χρόνο, να γλυτώσει έξοδα και ταυτόχρονα να είναι αποδοτικός στην εργασία του.

Από την μεριά τους, οι επιχειρηματίες που ρωτήθηκαν δηλώνουν σε συντριπτική πλειοψηφία (81%)  πως τα κεφάλαια που θα αποδεσμευθούν από μακροχρόνιες μισθώσεις ή μη εκμεταλλεύσιμους χώρους μπορούν να επενδυθούν στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Με αυτόν τον τρόπο, αρκετές πληθυσμιακές ομάδες που δυσκολεύονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όπως για παράδειγμα οι νέες μητέρες, οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι και γυναίκες θα μπορέσουν να έχουν μια ευκαιρία.  4 στους 5 ερωτώμενους πιστεύει πως η ευέλικτη εργασία μπορεί να αυξήσει το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών και των ατόμων που έχουν επιφορτιστεί με την φροντίδα κάποιου ατόμου στην οικογένεια ενώ πάνω από το 50%  πιστεύει πως ευελικτές μορφές εργασίας μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της ανεργίας των νέων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, η εργασία από απόσταση κερδίζει έδαφός, έχει την υποστήριξη των επιχειρήσεων, ενώ ζητείται και από το κράτος να συνδράμει με κίνητρα ώστε να υιοθετηθούν από ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και του εργασιακού αποκλεισμού.

Λίγα λόγια για την REGUS

Η Regus είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή χώρων εργασίας. Το δίκτυό της περιλαμβάνει 2.300 Τοποθεσίες σε 850 Πόλεις και 106 Χώρες. Παρέχει αξιόπιστο, άνετο, υψηλής ποιότητας και πλήρως εξοπλισμένο εργασιακό χώρο σε άτομα και επιχειρήσεις για μερικά λεπτά ή για μερικά χρόνια. Εταιρείες όπως η Google, η Toshiba και η GlaxoSmithKline την επιλέγουν γιατί χρειάζεται να είναι ευέλικτες ώστε να παραμείνουν επιτυχημένες.

Στην Κύπρο λειτουργεί από το 2001 μέσω του συστήματος franchise ενώ από το Νοέμβριο 2012 λειτουργεί με δικά της γραφεία. Το δίκτυό της περιλαμβάνει 2 σημεία: στη Λευκωσία, Πύργος Ιακωβίδη, στη Λεμεσό, Victory House, Λεωφόρος Μακαρίου 205 και πολύ σύντομα και στη Λάρνακα.

Όταν μιλάμε για ευέλικτη εργασία εννοούμε αξιοπιστία και προσβασιμότητα. Γι αυτό και η Regus δημιουργεί συνεχώς νέους χώρους  εργασίας σε  αστικά κέντρα, προάστια, εμπορικά κέντρα και σημεία λιανικής πώλησης, σιδηροδρομικούς σταθμούς, πρατήρια καυσίμων σε αυτοκινητόδρομους, ακόμα και κοινοτικά κέντρα.

Η Regus ιδρύθηκε στις Βρυξέλλες το 1989, έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.regus.com.cy ή καλέστε στο τηλέφωνο: +357 22 503 000

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top