ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: «Είναι απλώς ένα κοινό κρυολόγημα» – Η λάθος διάγνωση και ο τραγικός θάνατος 5χρονου κοριτσιού λίγες ημέρες αργότερα

Αυστραλία: «Είναι απλώς ένα κοινό κρυολόγημα» – Η λάθος διάγνωση και ο τραγικός θάνατος 5χρονου κοριτσιού λίγες ημέρες αργότερα

Συντετριμμένη είναι μια οικογένεια μετά τον θάνατο της 5χρονης κόρης τους από κάτι που αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, αργότερα ανακάλυψαν ότι η μικρή Cathy Kassis είχε στην πραγματικότητα προσβληθεί από στρεπτόκοκκο ομάδας Α (Strep A), ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις του αναπνευστικού και του δέρματος, από ήπιες έως σοβαρες.

Αλλά μέχρι να ανακαλύψουν την πραγματική αιτία των συμπτωμάτων της, η σκληρή μάχη για τη ζωή της είχε ήδη τελειώσει.

Ο πατριός της Cathy, Justin Sutton, κάτοικος του Bathurst της Αυστραλίας, δήλωσε ότι ο ίδιος και η μητέρα της Cathy, Jazz Worobez, ανησυχούσαν από την αρχή της ασθένειάς της και οι φόβοι τους συνέχισαν να αυξάνονται καθώς η Cathy αρρώσταινε ολοένα και περισσότερο.

Πάντως, οι γιατροί τους είπαν να μην ανησυχούν καθώς επρόκειτο για έναν απλό ιό. «Μετά από τρεις ημέρες είχε χάσει εντελώς τη φωνή της, οπότε προφανώς ανησυχούσαμε λίγο», δήλωσε στο 7News. «Αλλά οι γιατροί είπαν απλώς ότι ήταν μια ιογενής λοίμωξη και να συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι κάνουμε και να την αφήσουμε να κάνει τον κύκλο της».

Όταν κατάστασή της επιδεινώθηκε και δυσκολευόταν να αναπνεύσει, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. «Δεν ανέπνεε σωστά… ήταν σχεδόν σαν κρίση άσθματος ή όπως είναι να βλέπεις κάποιον με εμφύσημα να προσπαθεί να αναπνεύσει», δήλωσε η Sutton.

Στο νοσοκομείο τους είπαν επίσης το ίδιο πράγμα. Όταν οι εξετάσεις της βγήκαν αρνητικές, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Cathy είχε ιογενή λοίμωξη και την έστειλαν σπίτι της.

Τότε, στο σπίτι της στις 28 Αυγούστου, τα χείλη της Cathy έγιναν μπλε και η μητέρα της κάλεσε το ασθενοφόρο. «Είχε χάσει τις αισθήσεις της και είχε κατά κάποιο τρόπο καταρρεύσει στην αγκαλιά της Jazz», δήλωσε ο Sutton. Έκανε ΚΑΡΠΑ ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για περίπου 15 λεπτά, στη συνέχεια έφτασαν οι τραυματιοφορείς και ανέλαβαν ενώ εκείνος έστησε τον απινιδωτή. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της αστυνομίας στο Νοσοκομείο Παίδων Westmead, ωστόσο 78 λεπτά αργότερα οι γονείς της Cathy έλαβαν τα χειρότερα νέα της ζωής τους.

«Μας είπαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η αιτία θανάτου ήταν ο στρεπτόκοκκος Α και το Westmead το είχε διαπιστώσει μέσω ενός απλού επιχρίσματος από το λαιμό».

Είπε ότι είναι πολύ περήφανος για την κόρη του που λίγες ημέρες αργότερα δωρήθηκαν τα όργανά της. «Δώρισε τρία όργανα και οι τρεις λήπτες αναμένεται τώρα να αναρρώσουν πλήρως», είπε.

«Είναι ένας πραγματικός υπερήρωας και δεν μπορούν πολλοί άνθρωποι να το πουν αυτό. Κάτι που ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μας… τουλάχιστον κατάφερε να σώσει άλλες τρεις οικογένειες, πράγμα που είναι κάτι πολύ όμορφο».

 

«Έχουμε αυτό το πραγματικό αίσθημα μουδιάσματος, το οποίο είναι καλό κατά κάποιον τρόπο, επειδή είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τα πράγματα και να επικεντρωθούμε στην κηδεία», είπε ακόμη.

«Αλλά ξέρουμε ότι οι πιο σκοτεινές μέρες είναι μπροστά μας». Ο Sutton συνεχίζει να αναρωτιέται αν όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. «Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί με μια κανονική θεραπεία αντιβιοτικών», είπε.

«Θέλουμε απλώς να το γνωρίζει ο κόσμος και να του πούμε να εμπιστεύεται το ένστικτό του όταν κάτι δεν του φαίνεται σωστό».

Μια σελίδα GoFundMe έχει δημιουργηθεί για να βοηθηθεί η οικογένεια της Cathy.

Ο στρεπτόκοκκος Α σκοτώνει 50.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο και επηρεάζει περίπου 750 εκατομμύρια ανθρώπους, όπως τονίζει στο δημοσίευμά της η New York Post.

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top