Εκπρόσωπος ΗΕ στην Κύπρο: «Όταν υπάρξει συμφωνία για την Πύλα θα το ανακοινώσουμε»

Εκπρόσωπος ΗΕ στην Κύπρο: «Όταν υπάρξει συμφωνία για την Πύλα θα το ανακοινώσουμε»

Δεν υπήρξε επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, ούτε και συμφωνία επί του θέματος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Αλίμ Σιντίκ, σημειώνοντας πως όταν υπάρξει συμφωνία θα το ανακοινώσουν.

Ο κ. Σιντίκ, ο οποίος κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το δημοσίευμα τ/κ ιστοσελίδας στο οποίο αναφέρεται ότι υπήρξε συμφωνία και οι κατασκευαστικές εργασίες αρχίζουν σήμερα, είπε ακόμη πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, συνεχίζει τις επαφές του με τις δυο πλευρές ώστε να υπάρξει συμφωνία στο θέμα αυτό, κάτι που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

«Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το ανακοινώσουμε», πρόσθεσε.

Ανέφερε πως η κατάσταση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα παραμένει αναλλοίωτη και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συνεχίζει να την παρακολουθεί.

«Δεν υπήρξε επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Πώς η υπόθεση «Σάντη» ανατρέπει τους σχεδιασμούς των κομμάτων εν μέσω προεκλογικού για τις βουλευτικές - Αμηχανία και ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί

Η υπόθεση «Σάντη» ήρθε τη χειρότερη, ή ίσως την πιο αποκαλυπτική στιγμή, για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου. Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές, εκεί όπου τα κόμματα επιδιώκουν να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα, μια υπόθεση με βαριές καταγγελίες και έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ήρθε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς και να φέρει στην επιφάνεια κάτι βαθύτερο: την αμηχανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE