ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Ισότητα»: Ζητά κατάργηση του νόμου για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

«Ισότητα»: Ζητά κατάργηση του νόμου για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Την κατάργηση του «αντισυνταγματικού», όπως αναφέρει, νόμου, του αναλυτικού προγράμματος για τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση, ζητεί από τη Βουλή το Κλαδικό Συμβούλιο Εκπαιδευτικών της Παγκύπριας Συντεχνίας "Ισότητα".

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η συντεχνία αξιώνει και την «αφαίρεση των κατευθυντήριων αρχών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της ΟΥΝΕΣΚΟ και παρεμφερών ή συνεργαζόμενων οργανισμών, οι οποίες δεν συμφωνούν με τις διαχρονικές πολιτισμικές αξίες της κοινωνίας της πατρίδας μας».

Στα αιτήματά της περιλαμβάνεται και η τροποποίηση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος Αγωγή Υγείας, Βιολογίας και άλλων τυχόν μαθημάτων, στα σημεία που αναφέρονται στην Ολιστική Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση καθώς και η συμμετοχή γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στη διαμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος.

Η «Ισότητα» ζητά, επίσης, όπως γίνει προαιρετική η παρακολούθηση των θεμάτων που άπτονται του προγράμματος αυτού και να απαιτείται η γραπτή συναίνεση των γονέων.

Διατυπώνει την άποψη ότι «κάθε πολίτης και οι ιθύνοντες σε διάφορους θεσμούς με άμεση και ισχυρή επίδραση στα παιδιά, όπως ΜΜΕ και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, διανοούμενοι και Εκκλησία, «να ευαισθητοποιηθούν ώστε να μη δίνουν αρνητικά πρότυπα στα παιδιά, γενικά και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ειδικότερα».

Η συντεχνία «Ισότητα» ψέγει το γεγονός ότι «κατά την προετοιμασία του νόμου στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν ούτε γονείς ή κηδεμόνες, ούτε εκπαιδευτικοί, ούτε ο ιστορικά καταξιωμένος φορέας παιδείας του τόπου μας, η Εκκλησία της Κύπρου».

Καταλήγοντας αναφέρει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και αυτό διότι, ανάμεσα σε άλλα,  «δεν λαμβάνεται υπ’ όψη το δικαίωμα των γονιών και κηδεμόνων να ανατρέφουν το παιδί τους σύμφωνα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top