ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προβληματίζει η ρύθμιση της τηλεργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα - Αναμένονται απαντήσεις  

Προβληματίζει η ρύθμιση της τηλεργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα - Αναμένονται απαντήσεις   

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα αναμένονται απαντήσεις για το κενό που υπάρχει αναφορικά με τη ρύθμιση της τηλεργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως ανέφερε μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας ο Πρόεδρός της, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Καυκαλιάς.

Η Επιτροπή συνέχισε την Τρίτη τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου που κατέθεσε η Κυβέρνηση για ρύθμιση της τηλεργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πως θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν ήδη η τηλεργασία εφαρμόζεται σε ημικρατικούς οργανισμούς.

Ο κ. Καυκαλιάς, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι αναμένουν να δουν αν θα υπάρξει άλλη ρύθμιση που θα καλύψει τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ή αν θα καλυφθεί από το νομοσχέδιο που αφορά τον ιδιωτικό τομέα με κάποιες ρυθμίσεις και προσαρμογές.

Σημείωσε ότι η εκτελεστική εξουσία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την ερχόμενη εβδομάδα αυτό το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ δήλωσε ακόμα ότι στόχος της Επιτροπής Εργασίας είναι να προωθηθεί το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα στην Ολομέλεια για τελική απόφαση.

Τόνισε ότι έχει εκ νέου διαπιστωθεί και επιβεβαιωθεί το κενό που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την κάλυψη του δημοσίου τομέα, ως επίσης και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη συνομολογηθεί η ευρωπαϊκή οδηγία που να ρυθμίζει την τηλεργασία. Ανεξάρτητα από αυτά τα δύο δεδομένα συμπλήρωσε, πρόθεση της Επιτροπής είναι να προχωρήσει στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου και αυτό να οδηγηθεί στην Ολομέλεια το συντομότερο δυνατό.

Σημείωσε ότι το νέο στοιχείο που έχει προκύψει στην συζήτηση είναι τι γίνεται σε σχέση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρόσθεσε ότι υπάρχει ανοικτό το ζήτημα αν θα προχωρήσει η εκτελεστική εξουσία με εισήγηση για να υπάρξει κάλυψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Υπενθύμισε ότι απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου καθορίζει το πλαίσιο σε ότι αφορά το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση για να καλύψει και τον δημόσιο τομέα και σημείωσε ότι η τηλεργασία και στον δημόσιο τομέα είναι ένα από τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις της Δημοκρατίας σε Σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στο οποίο πρέπει να προσαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2024.

Χαιρετίζουν την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για τις συντάξεις

Από την πλευρά του, σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Σενέκης χαιρέτισε την εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Παναγιώτου για την καταβολή της θεσμοθετημένης σύνταξης από τον πρώτο μήνα συνταξιοδότησης.

Εξέφρασε την άποψη ότι με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται επιτέλους ένα σημαντικό κενό εισοδήματος που ταλαιπωρούσε χιλιάδες συνταξιούχους τους πρώτους μήνες της συνταξιοδότησής τους.

Η εξαγγελία του Υπουργού Εργασίας, πρόσθεσε επιβεβαιώνει ότι η οικονομική ασφάλεια και η αξιοπρέπεια κάθε πολίτη αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την παρούσα Κυβέρνηση.

Υπενθύμισε ότι το ΔΗΚΟ είχε καταθέσει σχετική πρόταση νόμου για καταβολή σύνταξης από τον πρώτο μήνα συνταξιοδότησης και εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για τη διαπίστωση ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Εργασίας και η παρούσα Κυβέρνηση υιοθέτησαν την αναγκαιότητα ρύθμισης του συγκεκριμένου κενού και πλέον μπαίνει σε εφαρμογή από το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσεΥπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η επέκταση των μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Τι αποφασίστηκε

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top