ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κάμερες τροχαίας: Σκέψεις για έκδοση προστίμων με βάση το εισόδημα - Όσα ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών στο «T»

Κάμερες τροχαίας: Σκέψεις για έκδοση προστίμων με βάση το εισόδημα - Όσα ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών στο «T»

Σκέψεις για αλλαγές στα πρόστιμα που εκδίδονται για τροχαίες παραβάσεις από τις κάμερες τροχαίας μελετά η Κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε ότι μια από τις σκέψεις που γίνονται για αλλαγές στα πρόστιμα είναι να εκδίδονται στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων.

«Πρέπει φυσικά να εξεταστεί από εμπειρογνώμονες αλλά, με υπόψη το τι ισχύει στο εξωτερικό, υπάρχει σκέψη για διαφοροποίηση του προστίμου με βάση εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το εφαρμόσουμε στην Κύπρο, μπορεί να μην υπάρχει η τεχνολογία και η βάση δεδομένων κτλ.. Ουσιαστικά η σκέψη είναι να ρυθμίζεται το ύψος του προστίμου ανάλογα με την ικανότητα του κάθε πολίτη να πληρώσει», εξήγησε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Βαφεάδης, ακόμα μια σκέψη είναι τα κλιμακωτά πρόστιμα.

«Η άλλη σκέψη που υπάρχει είναι να είναι κλιμακωτό το πρόστιμο. Δηλαδή να ξεκινά χαμηλά σαν κάποια προειδοποίηση και να ανεβαίνει, για παράδειγμα να γίνεται διπλάσιο, τριπλάσιο, τετραπλάσιο κτλ.», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικοί τρόποι για το θέμα της στέρησης των βαθμών της άδειας οδήγησης.

«Η άλλη σκέψη είναι με τους βαθμούς της άδειας, για παράδειγμα να μειωθεί ο χρόνος που αποσβένονται οι βαθμοί. Το θέμα του αυτοκινήτου πρέπει να το βλέπουμε σαν το αποκλειστικό μέσο για πάρα πολύ κόσμο, τους παίρνει στην δουλειά και κερδίζουν τα προς το ζην», επεσήμανε.

Επιπλέον, ο κ. Βαφεάδης αναφέρθηκε στον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην κοινωνία η στέρηση άδειας πολιτών.

«Παρόλο που προσπαθούμε να πείσουμε τους πολίτες να ανεβούν στα λεωφορεία, υπάρχουν πολλοί που δεν τα χρησιμοποιούν ενώ πιθανώς για πολλούς οι δουλειές τους είναι προσαρμοσμένες με βάση την ικανότητα τους να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητο. Συνεπώς αν τους στερήσεις τρία χρόνια την άδεια, τους αναγκάζεις να αλλάξουν σε πάρα πολύ μεγάλο αριθμό τον τρόπο που δουλεύουν», σημείωσε.

Μια λύση, σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, είναι οι ποινές που εκδίδονται από τα δικαστήρια.

«Τα δικαστήρια πολύ συχνά επιβάλλουν κάποιες ποινές που λένε για παράδειγμα το Σαββατοκυρίακο δεν θα οδηγάς. Είναι δυνατές τέτοιες ρυθμίσεις που να επιτρέπουν την εργασία αλλά να απαγορεύουν την κίνηση με όχημα για σκοπούς ψυχαγωγίας», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, υπάρχουν αρκετές ιδέες που μπορούν να εξεταστούν, απλά ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η συζήτηση.

«Θα γίνουν συναντήσεις σύντομα. Επειδή για το θέμα εμπλέκονται διάφορα Υπουργεία και εμπειρογνώμονες θα οργανωθούμε για να συζητήσουμε το θέμα και μετά θα πάμε στην Βουλή με εισηγήσεις», είπε καταληκτικά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top