ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτο κρίσιμο τεστ για την Αννίτα οι εκλογές του 2024

Πρώτο κρίσιμο τεστ για την Αννίτα οι εκλογές του 2024

Τις ηγετικές τις ικανότητες καλείται να επιδείξει η Αννίτα Δημητρίου μαζί με την υπόλοιπη ομάδα που την περιστοιχίζει, καθώς ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα για την διπλή αναμέτρηση του 2024, τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Το στοίχημα για την Πινδάρου, αλλά ειδικά για τη νέα ηγετική ομάδα, είναι ξεκάθαρο: Η διατήρηση της καθαρής πρωτιάς και των δύο εδράνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, στόχος είναι η επανεκλογή δημάρχων στην πλειοψηφία των μεγάλων δήμων καθώς και στους μικρότερους.

Μια πρώτη συζήτηση της πορείας προς την κάλπη έγινε στο Πολιτικό Γραφείο που συνήλθε την Τρίτη παρουσία του επίτιμου προέδρου της παράταξης, τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, και του τέως προέδρου της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου. Ηταν η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο μετά από αρκετό καιρό. Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου κινήθηκαν πολύ διακριτικά αποφεύγοντας οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αμφισβήτηση της ηγεσίας της παράταξης. Αντιθέτως, εξέφρασαν τη στήριξή τους και εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να βοηθήσουν. Επί της ουσίας, στην Πινδάρου ένα ζήτημα που απασχολεί την ηγεσία και τα στελέχη είναι το σενάριο αναμέτρησης με «αντάρτες» του κόμματος, που θα θελήσουν να διεκδικήσουν θέση δημάρχου ή δημοτικού συμβούλου, εκτός διαδικασιών της παράταξης. Κάτι τέτοιο αυξάνει το βαθμό δυσκολίας, ειδικότερα εάν ληφθεί υπόψη ότι οι εκλογές του 2024 θα διεξαχθούν με το κόμμα να βρίσκεται στην αντιπολίτευση, και με ένοικο του Προεδρικού ένα μέχρι πρότινος στέλεχος της πρώτης γραμμής.

Η Αννίτα Δημητρίου τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ στις δημοτικές εκλογές, αποκλείοντας το ΑΚΕΛ και το ΕΛΑΜ. Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης εμφανίζονται ανοικτά σε συνεργασία με τον ΔΗΣΥ, χωρίς όμως αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΑΚΕΛ σε τοπικό επίπεδο, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Η συνεργασία του ΔΗΣΥ με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι μια εξέλιξη την οποία αντικρίζει θετικά και το προεδρικό, γιατί μέσα από αυτή τη συνέργεια, θα στηθούν γέφυρες συνεννόησης ή σε κάθε περίπτωση, θα λειτουργήσει θετικά για τη δημιουργία ενός θετικότερου κλίματος. Από τα highlight της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου ήταν η ανακοίνωση ανάθεσης της προεδρίας του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης στον τέως αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη, στη θέση του Ιωάννη Κασουλίδη. Λόγω διαφωνίας με την Αννίτα Δημητρίου για την πορεία του Ινστιτούτου παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή ο Μιχάλης Σοφοκλέους, οποίος με την επιστολή που δημοσιοποίησε, άφησε αιχμές για το μέλλον του ΔΗΣΥ εκφράζοντας ανησυχία ότι «από τον πολιτικό οργανισμό που ανοίγει ορίζοντες για τον τόπο» μπορεί να εξελιχθεί «σε ένα μεγάλο μηχανισμό σκοπιμοτήτων και προσωπικών εξυπηρετήσεων, μικρών και μεγάλων».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top