ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Τα ΗΕ είναι προκατειλημμένα στις ενέργειές τους… έχουμε εγγενή κυριαρχία και δικαιώματα»

Τατάρ: «Τα ΗΕ είναι προκατειλημμένα στις ενέργειές τους… έχουμε εγγενή κυριαρχία και δικαιώματα»

Αφού προέβησαν σε παράπονο προς την ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το επεισόδιο στην Λευκωσία μεταξύ ειρηνευτή και Τούρκου στρατιώτη, η ειρηνευτική δύναμη άρχισε έρευνα, την εξέλιξης της οποίας παρακολουθούν, δήλωσε ο Ερσιν Τατάρ σε νέα συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι, το Ουλουσάλ. Μίλησε για «εγγενή κυριαρχία» και δικαιώματα, καθώς και δικαιώματα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «προεδρίας», o κ. Τατάρ είπε ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ελέγχει την νεκρή ζώνη μεταξύ ψευδοκράτους και της «ε/κ διοίκησης της νότιας Κύπρου», όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της ΚΔ, υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο κατά την διάρκεια εργασιών καθαριότητας των Τούρκων στρατιωτών έγινε «εντός των συνόρων της τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ο αγώνας της τ/κ πλευράς, είπε, είναι η προστασία των «συνόρων» του ψευδοκράτους, με την υποστήριξη της εγγυήτριας χώρας, της Τουρκίας.

Υποστήριξε ότι τα ΗΕ είναι προκατειλημμένα στις ενέργειές τους. «Δεν θα δεχτούμε ποτέ τετελεσμένα γεγονότα και επιβολές. Υπάρχει κράτος, αρχή, στρατός και αστυνομία εδώ. Εγγυητής είναι η Δημοκρατία της Τουρκίας. Έχουμε εγγενή κυριαρχία και δικαιώματα που προέρχονται από την ιστορία. Η Τουρκία έχει επίσης δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και εναέριο χώρο».

Ερωτηθείς για το πάνελ για την ενσωμάτωση του ψευδοκράτους στον τουρκικό κόσμο που διοργανώθηκε χθες στα κατεχόμενα με ομιλητές τον ίδιο, τον Τούρκο Αντιπρόεδρο και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΑΚΡ και πρόεδρο του συμβουλίου της Γερουσίας του ΟΤΚ, Μπιναλί Γιλντιρίμ, που διοργάνωσαν ένα τουρκικό πανεπιστήμιο, η τουρκική «πρεσβεία» και η Γερουσία του ΟΤΚ, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι εκεί ειπώθηκε πως στην Κύπρο δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο ή ενέργεια χωρίς την άδεια των Τ/κ. Έκαναν, συνέχισε, συμφωνία με την Τουρκία και έφεραν νερό, τώρα θα φέρουν και ρεύμα, κι αυτά τα έργα δείχνουν ότι είναι «κυρίαρχο κράτος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top