ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατέθεσε εισηγήσεις στο ΥΠΟΙΚ ο Παπαναστασίου για επιδότηση στα καύσιμα - Τι περιλαμβάνει

Κατέθεσε εισηγήσεις στο ΥΠΟΙΚ ο Παπαναστασίου για επιδότηση στα καύσιμα - Τι περιλαμβάνει

Στοιχεία με τις τιμές των καυσίμων και κατευθυντήριες γραμμές έστειλε το υπουργείο Ενέργειας στο Οικονομικών μελετώντας το ενδεχόμενο επιδότησης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, παραδέχτηκε ότι τα καύσιμα είναι πολύ ακριβά και αναμένεται να ακριβύνουν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ράλι τιμών οφείλεται στην απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής την ώρα που η ζήτηση είναι αυξημένη.

Παράλληλα, τόνισε πως η οδηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι η επιδότηση μπορεί να είναι μόνο στοχευμένη, όπως ισχύει για το ηλεκτρικό ρεύμα και σχολιάζει πως δεν μπορεί να γίνει το ίδιο με τα καύσιμα.

«Αυτή τη στιγμή βοηθούμε το Υπουργείο Οικονομικών να αντιληφθεί την αλλαγή στις λιανικές τιμές και να μπορεί ο Υπουργός να καταλήξει σε μια κατεύθυνση η οποία πιθανόν να δώσει κάποια επιδότηση αλλά πάντοτε θα πρέπει να είναι με πολλή προσοχή διότι τα δημόσια οικονομικά είναι πολύ σοβαρά επίσης», ανέφερε.

«Ουσιαστικά μας ανησυχεί, έχουμε κάνει μια αρχική μελέτη και παραδόθηκε το αποτέλεσμά της στον Υπουργό Οικονομικών και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να αποφασίσουμε», σημειώνει ο κ. Παπαναστασίου, ενώ προσθέτει ότι τα καύσιμα είναι ένα σοβαρό εισόδημα για το κράτος και δεν τίθεται θέμα συζήτησης για μηδενικό ΦΠΑ στα καύσιμα, απαντώντας σε σχόλιο τηλεθεατή ότι προτιμούν οι καταναλωτές την επιδότηση στα καύσιμα παρά τον μηδενικό ΦΠΑ σε προϊόντα.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, ετοίμασαν έναν κατάλογο με τις τιμές των καυσίμων από τον Μάρτιο μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου και υπέδειξαν μια κατεύθυνση προς το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία δίνει περιθώριο στο κράτος για μια επιδότηση. «Μπορεί να μην είναι της τάξης της επιδότησης που υπήρχε προηγουμένως αλλά τουλάχιστον να μελετηθεί και να δώσουμε κάποιες απαντήσεις στον κόσμο», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top