ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσανάλογη η αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, λένε πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σε τ/κ ΜΜΕ

Δυσανάλογη η αντίδραση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, λένε πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σε τ/κ ΜΜΕ

Σε πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας που υποστήριξαν ότι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ επέδειξε πρόσφατα στάση και συμπεριφορά που πλήττει την αρχή της ουδετερότητας, η οποία πρέπει να προστατεύεται με ευαισθησία στην Κύπρο, αναφέρεται η Κίπρις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα με επίκληση των ίδιων πηγών για την περίπτωση της Πύλας και του επεισοδίου κοντά στη νεκρή ζώνη στην Λευκωσία, προστίθεται ότι μπορεί να είναι προσπάθεια να φανεί συμπαθής η Ειρηνευτική Δύναμη προς την ελληνοκυπριακή πλευρά και να φέρει την τουρκική πλευρά σε δύσκολη θέση. Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ κάνουν λόγο για δυσανάλογη αντίδραση των στελεχών της Ειρηνευτικής Δύναμης έναντι προσωπικού των «δυνάμεων ασφαλείας» που προέβαιναν σε εργασίες καθαρισμού στην οδό Μπουρχάν Ταν στην Λευκωσία σε μια ευαίσθητη περίοδο σε σχέση με τον δρόμο Πύλας-Άρσους.

Οι πηγές υποστήριξαν επίσης ότι οι εργασίες καθαρισμού του εν λόγω δρόμου εκτελούνται από το προσωπικό των «δυνάμεων ασφαλείας» στο πλαίσιο συμφωνίας αποστρατικοποίησης που επιτεύχθηκε το 1989 ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους, τους Ελληνοκύπριους και τα Ηνωμένα Έθνη.

Στο μεταξύ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι οι εργασίες για την κατασκευή δρόμου από το Άρσος στην Πύλα άρχισαν στις 11 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι επετεύχθη συμβιβασμός και υποστήριξαν ότι δεν αναμένουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στα οδικά έργα, τα οποία ξεκίνησαν εκ νέου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top