ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΚΥπΥ: Σειρά δράσεων για ευαισθητοποίηση επαγγελματιών υγείας και κοινού

ΟΚΥπΥ: Σειρά δράσεων για ευαισθητοποίηση επαγγελματιών υγείας και κοινού

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας υλοποιεί, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ σειρά δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών υγείας και κοινού.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) αναφέρει ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια των Ασθενών (World Patient Safety Day) προωθεί δράσεις, για τη μείωση των κινδύνων που διατρέχει ο ασθενής, στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών υγείας, ενώ σημειώνει πως το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το μοναδικό τεταρτοβάθμιο Νοσοκομείο της Κύπρου, θα υλοποιήσει σειρά δράσεων, με στόχο την ευαισθητοποίηση επαγγελματιών υγείας και κοινού.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε κλινικές/τμήματα για ενημέρωση σε θέματα προαγωγής της ασφάλειας ασθενών από εξειδικευμένη ομάδα κλινικών συντονιστών, σημειώνοντας ότι η ομάδα αποτελείται από κλινικό προσωπικό του νοσηλευτηρίου και δημιουργήθηκε εδώ και δυο χρόνια στα πλαίσια της στρατηγικής ασφάλειας ασθενών.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επιθεώρηση τμημάτων από κλινικούς συντονιστές, καθώς και ενημέρωση στους ασθενείς, το προσωπικό και τους επισκέπτες για την στρατηγική ασφάλειας ασθενών και τη σημαντικότητα της δικής τους συμβολής στην όλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, «η προώθηση της Στρατηγικής Ασφάλειας Ασθενών, το οποίο αποτελεί και σταθερή δέσμευση του Οργανισμού σε όλα τα νοσηλευτήρια και τις Διευθύνσεις του, βασίζεται στην επιστήμη, στην κλινική εμπειρία, στο σχεδιασμό και την οργάνωση των συστημάτων που έχουν ήδη αναπτυχθεί με την συμμετοχή και συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών».

«Απώτερος σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται», αναφέρει, «είναι η καταγραφή μέσω αναφορών, η αντιμετώπιση και η εξάλειψη ανεπιθύμητων συμβάντων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών δημιουργώντας κλίμα κατανόησης και αλληλοβοήθειας ανάμεσα στον Οργανισμό».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top