Απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών από Πολωνία και Ουγγαρία

Απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών από Πολωνία και Ουγγαρία

Η Πολωνία θα παρατείνει, όπως είχε προαναγγείλει, την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι.

Η δήλωση του Μοραβιέτσκι έγινε αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην παρατείνει την απαγόρευση αυτήν.

«Θα παρατείνουμε την απαγόρευση παρά τη διαφωνία (σ.σ. των Βρυξελλών), παρά τη διαφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε ο Μοραβιέτσκι σε μια προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ελκ. «Θα το κάνουμε επειδή είναι προς το συμφέρον των Πολωνών αγροτών», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία από την πλευρά της απαγόρευσε με διάταγμα την εισαγωγή 24 αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία. Σε αυτά τα προϊόντα, εκτός από τα σιτηρά, περιλαμβάνονται επίσης λαχανικά, κρέατα και μέλι.

Πηγή: KYΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολλά υποσχόμενος ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Πολλά υποσχόμενος ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας στην Κύπρο»

Η κυπριακή αμυντική βιομηχανία «δεν είναι μόνο ένας πολλά υποσχόμενος τομέας για την οικονομία μας, αλλά συμβάλλει καθοριστικά και στην προσπάθειά μας για ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στο Χ.

BEST OF TOTHEMAONLINE