ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδρά η ΠΑΣΥΚΙ με την επέκταση του ωραρίου στα Εξωτερικά Ιατρεία τα απογεύματα – «Δεν μας δεσμεύουν οι αποφάσεις»

Αντιδρά η ΠΑΣΥΚΙ με την επέκταση του ωραρίου στα Εξωτερικά Ιατρεία τα απογεύματα – «Δεν μας δεσμεύουν οι αποφάσεις»

«Λύπη για επιφανειακή προσέγγιση των θεμάτων υγείας», εκφράζει η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ μετά την επέκταση ωρών και ημερών λειτουργίας των απογευματινών Εξωτερικών Ιατρείων του Ο.Κ.Υπ.Υ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ «πρωτίστως καταγράφουμε το γεγονός ότι η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι δεν έτυχε καμίας πρόσκλησης αλλά και ενημέρωσης για τη συζήτηση που έγινε και αφορά το πιο πάνω θέμα και ως εκ τούτου τίποτα δεν μας δεσμεύει από αυτά που έχουν αποφασιστεί και ανακοινωθεί.

Μας λυπεί αλλά ταυτόχρονα μας ανησυχεί ιδιαίτερα η επιφανειακή προσέγγιση των θεμάτων Υγείας γενικά και των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων ειδικότερα, αφού με ιδιαίτερη ευκολία και σε πολύ λίγο χρόνο λαμβάνονται αποφάσεις σε σχέση με την εξάσκηση ποιοτικής και ασφαλούς ιατρικής.

Για μια ακόμη φορά και το θέτουμε ως θέμα, τα δημόσια νοσηλευτήρια καλούνται να καλύψουν τα κενά της απουσίας του οποιουδήποτε σχεδιασμού στην εφαρμογή του γενικού συστήματος υγείας, κενά για τα οποία υπάρχουν ευθύνες. Μήπως ο Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι ο μοναδικός πάροχος εντός του ΓΕΣΥ;

Επειδή τείνει να γίνει καθημερινότητα να αποφασίζουν για τους ιατρούς των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τους ίδιους τους ιατρούς καλούμαι τους αρμόδιους όπως σταματήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική προς αποφυγή των οποιοδήποτε δυσάρεστων εξελίξεων.

Καταλήγοντας, ευελπιστούμε ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. δεν έχει συνηγορήσει ως αποτέλεσμα πολιτικών παρεμβάσεων/ παραινέσεων, (ως ο ίδιος έχει παραδεχθεί) κάτι το οποίο προηγήθηκε της επίτευξης συμφωνίας με τον ΟΑΥ για την τετράμηνη μεταβατική περίοδο!»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top