ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα απαγορεύονται οι αρωματικές ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα - Οι αλλαγές που έρχονται

Θα απαγορεύονται οι αρωματικές ουσίες στα ηλεκτρονικά τσιγάρα - Οι αλλαγές που έρχονται

Την έγκριση τροποποιητικών κανονισμών, που περιλαμβάνουν στις απαγορεύσεις και στις προειδοποιητικές σημάνσεις και θερμαινόμενα προϊόντα καπνίσματος με αρωματικές ουσίες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, εναρμονίζοντας έτσι την εθνική νομοθεσία με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η Υπουργός Υγείας εξήγησε ότι στην νομοθεσία για τον έλεγχο του καπνίσματος, που είχε θεσπιστεί το 2017, τα προϊόντα αυτά είχαν εξαιρεθεί και απαγορεύετο η διάθεση στην αγορά συμβατικών τσιγάρων και καπνού για στριφτά τσιγάρα τα οποία περιείχαν αρωματικές ουσίες στα συστατικά τους.

«Με αυτούς τους τροποποιητικούς κανονισμούς απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά, πέραν των συμβατικών τσιγάρων και του καπνού για στριφτά τσιγάρα, και των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού που περιέχουν αρωματικές ουσίες σε οποιοδήποτε από τα συστατικά τους», πρόσθεσε.

Η Υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι η τροποποίηση αφορά και στην σήμανση των προϊόντων, με τους νέους κανονισμούς να περιλαμβάνουν λεκτικές σημάνσεις, προειδοποιήσεις για το βλαβερό του καπνίσματος και τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού.

Τέλος διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν αφορά τα προϊόντα ατμίσματος (vape) που έχουν μέσα υγρό, αλλά μόνο αυτές τις κατηγορίες που αφορούν στην συσκευή θερμαινόμενων προϊόντων καπνού στην οποία τοποθετούνται τσιγάρα με αρωματικές ουσίες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top