ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πανικόβλητοι ιδιοκτήτες σκυλιών XL Bully τα πωλούν, τα εγκαταλείπουν σε καταφύγια ή αλλάζουν τη ράτσα καταχώρησής τους

Βρετανία: Πανικόβλητοι ιδιοκτήτες σκυλιών XL Bully τα πωλούν, τα εγκαταλείπουν σε καταφύγια ή αλλάζουν τη ράτσα καταχώρησής τους

Οι Βρετανοί ιδιοκτήτες σκυλιών XL Bully βρίσκονται σε πανικό και είτε τα εγκαταλείπουν σε καταφύγια ζώων είτε ζητούν από τους κτηνίατρους να αλλάξουν τη ράτσα που είναι καταγεγγραμμένος ο σκύλος τους στα επίσημα αρχεία προκειμένου να μη θανατωθούν. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, η ράτσα πρόκειται να απαγορευτεί μέχρι το τέλος του έτους μετά από μια σειρά επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα δύο παιδιών Ian Price από το Staffordshire, ο οποίος σκοτώθηκε από δύο XL Bullies αφού πήδηξαν από το παράθυρο ενός γείτονα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι ιδιοκτήτες της ράτσας δεν θα δουν τα κατοικίδιά τους να θανατώνονται, αλλά πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν νέους περιορισμούς – συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης τα σκυλιά να είναι στειρωμένα και να φορούν φίμωτρο σε δημόσιο χώρο.

Η διευθύντρια του City Dogs Home, Vickie Phillips είπε ότι τα μισά σκυλιά που έρχονται στο καταφύγιο είναι XL Bully ή αμερικάνικο μπουλντόγκ και περιμένει περισσότερες αφίξεις. «Μερικοί τα φέρνουν επειδή είναι νευρικά και λίγο επιθετικά. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα τραυματίσουν κάποιον» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι έχει παρατηρήσει σημεία «υπερβολικής αναπαραγωγής». Σημειώνει ότι κάποια από τα σκυλιά που φιλοξενεί είναι πράγματι επικίνδυνα. «Προσπάθησαν να μας επιτεθούν, αλλά προφανώς είμαστε πολύ προσεκτικοί, οπότε, ευτυχώς, κανείς δεν έχει τραυματιστεί ακόμα. Δυστυχώς η μόνη επιλογή είναι να ευνουχιστούν, να φιμωθούν και να καταχωρηθούν».

Η Jo Woods προσφέρεται εθελοντικά στο Large Breed Dog Rescue την τελευταία δεκαετία και είπε ότι αυτό είναι το χειρότερο που έχει δει με περίπου 15 αιτήματα την εβδομάδα για να βρουν νέο σπίτι σε σκυλιά XL Bully. H Jo είπε: «Γενικά θα επικοινωνήσουν μαζί μας και θα πουν “θα το θανατώσω αν δεν το πάρεις”. Δεν έχουμε τον φυσικό χώρο για να αναλάβουμε έναν σκύλο που μπορεί να μας πάρει μήνες για να του βρούμε νέο σπίτι, ή αν δαγκώνει κανείς δεν θα θέλει να το αναλάβει. Είναι λίγο σαν να μπλοκάρει το κρεβάτι του νοσοκομείου».

Στο Gumtree, σημειώθηκε αύξηση σχεδόν 40% στα XL Bullies που είναι καταχωρημένα προς πώληση από τότε που ο Σουνάκ υποσχέθηκε να θέσει εκτός νόμου τη ράτσα. Από τότε που κυκλοφόρησε η είδηση ότι ένα XL Bully επιτέθηκε ένα 11χρονο κορίτσι στο Μπέρμιγχαμ την περασμένη εβδομάδα, 63 τέτοια σκυλιά έχουν καταχωρηθεί στον ιστότοπο. Οι τιμές κυμαίνονται 500 έως 1.500 λίρες – με τους ιδιοκτήτες να αποκαλύπτουν ότι προσπαθούν να απαλλαγούν από το κατοικίδιό τους το συντομότερο δυνατό. Ο ιστότοπος υιοθεσίας Pets4Homes έχει σημειώσει αύξηση 22% τις έξι ημέρες από την ανακοίνωση της απαγόρευσης.

Εκπρόσωπος της Dogs Trust δήλωσε: «Προτρέπουμε τους ιδιοκτήτες αμερικανικών XL Bully που μας καλούν να παραμείνουν ήρεμοι και να μην πανικοβάλλονται». Το Dogs Trust πιστεύει ότι το καλύτερο μέρος για κάθε σκύλο είναι στο σπίτι του με τους ιδιοκτήτες που τον αγαπούν. «Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, επομένως κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους ιδιοκτήτες, ώστε να μπορούν να λάβουν εξαίρεση για να μπορούν να κρατούν τα σκυλιά τους μετά την απαγόρευση». Αυτό περιλαμβάνει την παροχή συμβουλών συμπεριφοράς μέσω της Γραμμής Υποστήριξης Συμπεριφοράς καθώς και διαδικτυακή συμβουλευτική εκπαίδευσης. Μάλιστα, πολλοί εκπαιδευτές σκύλων σε όλη την κομητεία προσφέρουν τώρα δωρεάν εκπαίδευση στο φίμωτρο.

Η Jayne Dendle, από την εκστρατεία Save Our Seized Dogs, προειδοποίησε: «Νομίζω ότι [η απαγόρευση] θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν νοιάζονται, απλώς θα τα πετάξουν, δεν θα τα καταχωρήσουν ούτε θα τα στειρώσουν. Μπορεί κάλλιστα να έχουμε μια μαζική απελευθέρωση σκύλων στους δρόμους».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top