ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται τα σχόλια στα κατεχόμενα για τις εξελίξεις στην Νέα Υόρκη

Συνεχίζονται τα σχόλια στα κατεχόμενα για τις εξελίξεις στην Νέα Υόρκη

«Μανιφέστο δικαιοσύνης» χαρακτήρισε την ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο γγ του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου λέγοντας ότι είναι εξαιρετικά αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην ομιλία του ο κ. Ερντογάν «υπογράμμισε τις συγκεκριμένες πραγματικότητες στην Κύπρο και όχι μόνο αυτό, αλλά κατέθεσε και προτάσεις λύσης».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Χασίπογλου πρόσθεσε ότι με αυτές τις δηλώσεις, ο Τούρκος Πρόεδρος διακήρυξε για άλλη μια φορά στον κόσμο «ότι η επίσημη αποδοχή της ύπαρξης δύο γειτονικών κρατών που θα ζουν ειρηνικά και ήρεμα στο νησί της Κύπρου είναι η μόνη λύση στο Κυπριακό».

«Ο Ερντογάν έγραψε στην πραγματικότητα ένα μανιφέστο δικαιοσύνης για μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη στο βήμα του ΟΗΕ», σημείωσε.

Η απόκλιση από την αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης, η οποία ήρθε στην παγκόσμια ατζέντα ως θέση της τουρκικής πλευράς από το 1975 και έγινε παράμετρος του ΟΗΕ το 1977 με την κοινή συμφωνία των κυπριακών μερών, σημαίνει απαίτηση για απόσχιση-διαίρεση της Κύπρου, ανέφερε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ερκούτ Σιαχαλί.

Υπενθυμίζοντας ότι ήταν η τουρκοκυπριακή πλευρά που δημιούργησε το «ομόσπονδο κράτος», επειδή το αίτημα ήταν η ομοσπονδία, πρόσθεσε ότι εφόσον το αίτημα αυτό βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο, η λύση στη βάση της ομοσπονδίας θα μπορούσε να συνεχιστεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. «Όλα τα επιχειρήματα που υπερβαίνουν τον στόχο της ομοσπονδιακής λύσης είναι στοιχεία εκτός των αξιών που αποδέχεται η διεθνής κοινότητα».

Ο γγ του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ ζήτησε από τον Ερσίν Τατάρ να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του ΟΗΕ για διορισμό ειδικού αντιπροσώπου. «Η ουσία του θέματος είναι ότι η κατάσταση στο νησί δεν είναι βιώσιμη. Το διαιρεμένο καθεστώς του νησιού βλάπτει και τους κατοίκους της περιοχής. Από την ενεργειακή πολιτική μέχρι τις φιλικές-εμπορικές σχέσεις, αυτή η κατάσταση υπερισχύει όλων των άλλων», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top