ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης για υπερωρίες: «Δεν υπέγραψα εικονικές - Είχα πιστοποιήσει για το πού βρίσκονταν συγκεκριμένα άτομα»

Λετυμπιώτης για υπερωρίες: «Δεν υπέγραψα εικονικές - Είχα πιστοποιήσει για το πού βρίσκονταν συγκεκριμένα άτομα»

Για το θέμα που προέκυψε με την καταβολή υπερωριών στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Δόξα Κωμοδρόμου, μίλησε σήμερα (22/9) το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σε σχέση με τους λόγους για τους οποίους υπέγραψε υπερωρίες στην Δόξα Κωμοδρόμου, ο κ. Λετυμπιώτης απάντησε ότι δεν έχει υπογράψει εικονικές υπερωρίες.

«Εγώ με τις υπογραφές μου είχα πιστοποιήσει για το πού βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό πιστοποιώ εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΑΚΕΛ: «Είτε συνειδητά ψεύδεται είτε δεν γνωρίζει τι υπογράφει και τι πράττει»

Σημειώνεται ότι σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης κατηγόρησε πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος «είτε συνειδητά ψεύδεται είτε δεν γνωρίζει τι υπογράφει και τι πράττει».

Αυτούσια η ανάρτηση:

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είτε λέει ψέματα συνειδητά ή δεν έχει ιδέα τι υπογράφει και τι πράττει. Και δεν ξέρω τι είναι το χειρότερο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Πολίτη: «εγώ με τις υπογραφές μου, είχα πιστοποιήσει για το πού βρίσκονταν τα συγκεκριμένα άτομα, τη συγκεκριμένη στιγμή. Αυτό πιστοποιώ εγώ. Δεν έχω υπογράψει εικονικές υπερωρίες» (πηγή: το site της Καθημερινής).

Τα έγγραφα που φέρουν την υπογραφή του κ. Λετυμπιώτη έχουν τις εξής επικεφαλίδες:

1. Το πρώτο έντυπο τιτλοφορείται (ψηλά πάνω) «Προεδρία και Προεδρικό Μέγαρο. Αίτηση για Υπερωριακή Απασχόληση». Σε αυτό αναγράφεται το ονοματεπώνυμο της κ. Κωμοδρόμου και άλλα προσωπικά της στοιχεία. Η υπογραφή του κ. Λετυμπιώτη σε αυτό το έγγραφο βρίσκεται εκεί ακριβώς που αναγράφεται: «σύσταση προϊσταμένου: εγκρίνεται η αποζημίωση ωρών σε χρήμα… και είναι σύμφωνο με την έγκριση της Τριμελούς Επιτροπής Υπερωριών». Εδώ ακριβώς υπέγραψε ο κ. Λετυμπιώτης
2. Το δεύτερο έντυπο τιτλοφορείται «Έντυπο Υπερωριών». Έχει τα στοιχεία της κ. Κωμοδρόμου, τις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε τις ώρες κάτω από τον τίτλο «Συνολικές Ώρες Εργασίας» και δίπλα την υπογραφή- πιστοποίηση του κ. Λετυμπιώτη κάτω από τον τίτλο «Υπογραφή Υπευθύνου Εκδήλωση». Είναι και ο μόνος που υπογράφει αυτό το έντυπο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Λετυμπιώτης είτε ψεύδεται συνειδητά ακολουθώντας το δρόμο της πολιτικής δειλίας και της άρνησης ανάληψης της μεγάλης πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί, είτε δεν έχει ιδέα τι υπογράφει και τι κάνει, οπόταν ο Πρόεδρος πρέπει να του απονείμει την ευθύνη που του αναλογεί και να μας προστατέψει από χειρότερα.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εκφράζει τον Πρόεδρο της δημοκρατίας. Είναι θεσμός. Είναι κρίμα να συμπεριφέρεται με αυτό τον μειωτικό για το θεσμό τρόπο.

Ο Πρόεδρος πότε θα μιλήσει για όλο αυτό το φιάσκο- σκάνδαλο;»

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top