Τριμερής ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη - Τί συζήτησαν

Τριμερής ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη - Τί συζήτησαν

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ. Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου 2023, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και της Ιορδανίας κ. Ayman Safadi, o κ. Κόμπος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις σε σχέση με τον συντονισμό ενόψει της προσεχούς 4ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το Μεσανατολικό ζήτημα, το μεταναστευτικό, η περιφερειακή διασυνδεσιμότητα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE