ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα νησί αλλά δύο «κράτη», υποστήριξε ο «υπεξ» στην Νέα Υόρκη

Ένα νησί αλλά δύο «κράτη», υποστήριξε ο «υπεξ» στην Νέα Υόρκη

Υπάρχουν δύο «κράτη» στην Κύπρο, υποστήριξε ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, λέγοντας ότι η αναγνώριση αυτής της «πραγματικότητας», κατά την έκφρασή του, είναι προϋπόθεση για έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μιλώντας στην ετήσια συντονιστική συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Νέα Υόρκη, είπε ότι «η πραγματικότητα στο νησί της Κύπρου είναι ότι είναι μεν ένα νησί αλλά δύο κράτη».

Πρόσθεσε ότι «ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια βιώσιμη διευθέτηση στο νησί είναι να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπάρχουν δύο κράτη στο νησί σήμερα και ότι αυτά τα δύο κράτη έχουν κυριαρχική ισότητα και ισότιμο διεθνές καθεστώς. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Αναφέρθηκε στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην φετινή ΓΣ του ΟΗΕ και τον ευχαρίστησε για την στήριξή του.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας για την υποστήριξη και τη συνεργασία του με τους Τ/κ.

Είπε ότι η απόφαση του Οργανισμού να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τον τερματισμό «της απομόνωσης του τουρκοκυπριακού λαού θα δώσει στον τουρκοκυπριακό λαό την ευκαιρία να λάβει τη θέση που του αξίζει στη διεθνή σκηνή και στον μουσουλμανικό κόσμο».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top