Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασκόπηση συνεργασίας στη συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας Αιγύπτου στη Ν. Υόρκη

Ανασκόπηση συνεργασίας στη συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου, Ελλάδας Αιγύπτου στη Ν. Υόρκη

Σε ανασκόπηση της ουσιαστικής προόδου, που έχει επιτευχθεί σε διάφορους τομείς συνεργασίας, όπως η άμυνα, η ενέργεια και τα θέματα διασποράς προέβησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου σε συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Κατά την τριμερή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Γεραπετρίτη και της Αιγύπτου Sameh Hassan Shoukry έγινε ανασκόπηση της ουσιαστικής προόδου που έχει επιτευχθεί σε διάφορους τομείς συνεργασίας, όπως η άμυνα, η ενέργεια και τα θέματα διασποράς.

Οι Υπουργοί συζήτησαν, επίσης, την προετοιμασία της 10ης Συνόδου Κορυφής, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί προσεχώς στην Αίγυπτο, και αντάλλαξαν απόψεις για σειρά περιφερειακών ζητημάτων που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα.

Μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης, πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, κατά την οποία συζητήθηκε η διμερής συνεργασία, καθώς και τρόποι εμβάθυνσης της στρατηγικής σχέσης Κύπρου-Αιγύπτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απορρίφθηκε η παρουσία Δρ.Μαρνερίδη στη θανατική ανάκριση για Θ. Νικολάου - Τη Δευτέρα η κατάθεση Σταυριανού

Σοκαριστική καταγγελία: Κυκλοφορούν πειραγμένη γυμνή φωτογραφία 14χρονης σε σχολείο - «Καμία ανταπόκριση από την διεύθυνση»

Δεv «γλιτώνουν» απ’ το «φλας» ούτε Αστυνομικοί ούτε Στρατιωτικοί – Αυτές οι δύο κάμερες θα ελέγχουν μόνο το όριο ταχύτητας

Ελλάδα: Δείτε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό στα επεισόδια με τους χούλιγκαν - Δείτε φωτογραφία

Λεβέντης ο εργοδότης: Ο Χρίστος έβρισκε κλειστές πόρτες επειδή είναι κωφός - Μίλησε στο «Κάρμα» συγκίνησε και βρήκε δουλειά



ΠτΔ για εκποιήσεις: «Ολοκληρώνεται το νομοθετικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων και συνεπών δανειοληπτών»

ΠτΔ για εκποιήσεις: «Ολοκληρώνεται το νομοθετικό δίχτυ προστασίας των ευάλωτων και συνεπών δανειοληπτών»

Η σημερινή έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των νομοσχεδίων που συμπληρώνουν τη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των ΜΕΔ και προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών, σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό ως προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και χρηματοπιστωτική προοπτική της χώρας μας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top