ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας» - Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

«Παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας» - Ε/κ και Τ/κ συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Περίπου 200 άτομα από την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα συμμετείχαν το Σάββατο 23/9 σε αγώνα δρόμου μήκους οκτώ χιλιομέτρων στους ιστορικούς δρόμους της Λευκωσίας, στο πλαίσιο του Αγώνα Δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2023.

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αγώνας Δρόμου διοργανώθηκε από το UNDP σε συνεργασία με το Γραφείο του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα (OSASG) για την Κύπρο, υπό την αιγίδα της Τεχνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τη δικοινοτική ομάδα τρεξίματος Runite.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της UNDP, o Αγώνας Δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2023 συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών που γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Οι δρομείς διέσχισαν τους δρόμους της Λευκωσίας για να δείξουν την κοινή τους δέσμευση στην παγκόσμια ειρήνη. Με σημείο αφετηρίας το Λήδρα Πάλας, οι συμμετέχοντες διέσχισαν το κέντρο της Λευκωσίας περνώντας από φημισμένα τοπόσημα, όπως την Πλατεία Ελευθερίας, την οδό Λήδρας, το Μπουγιούκ Χαν και το Λήδρα Πάλας», αναφέρεται.

Στη γραμμή τερματισμού που βρισκόταν και πάλι στο Λήδρα Πάλας κυριαρχούσε μια εορταστική ατμόσφαιρα όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δρομείς μπορούσαν να συνομιλήσουν με άλλους συμμετέχοντες. Κάθε συμμετέχων έλαβε ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και ένα μετάλλιο για τη συμμετοχή και τη συνεισφορά του στην προαγωγή της ειρήνης και της κατανόησης μέσω του αθλητισμού.

Ο Stefan Simosas, Επικεφαλής Συνεργασίας της Υπηρεσίας Υποστήριξης της Διαδικασίας Επίλυσης του Κυπριακού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τόνισε τον θετικό ρόλο του αθλητισμού στην προώθηση της ανοχής και της εμπιστοσύνης, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της ΕΕ να υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που ενώνουν τις δύο κοινότητες.

«Ο Αγώνας Δρόμου για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης αποτελεί παράδειγμα της δύναμης της συνεργασίας και της δυνατότητας του αθλητισμού να υπερβαίνει τα σύνορα ενώνοντας τους κατοίκους της Κύπρου» δήλωσε ο επικεφαλής του UNDP Κύπρου, Jakhongir Khaydarov.

Το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης, "Δράσεις για την Ειρήνη: Η φιλοδοξία μας για τους #GlobalGoals", αναδεικνύει τη σημασία της δράσης και της ατομικής και συλλογικής ευθύνης στην προώθηση της ειρήνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top