ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία από ΠΑΣΥΝΟ: Αποκλείονται νοσηλευτές από διοικητικές θέσεις στον ΟΑΥ

Σοβαρή καταγγελία από ΠΑΣΥΝΟ: Αποκλείονται νοσηλευτές από διοικητικές θέσεις στον ΟΑΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ότι «αποκλείει νοσηλευτές και μαίες από τη συμμετοχή τους σε θέσεις που προκηρύσσονται από τον Οργανισμό».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι η συντεχνία αναφέρεται στις τελευταίες προκηρύξεις Γενικού Διευθυντή, Διευθυντή, Ανώτερου Λειτουργού, Λειτουργού, οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι θεωρεί «απαράδεκτη, ακατανόητη και ανεπίτρεπτη τη θέση του ΟΑΥ να παραγνωρίζει επαγγελματίες υγείας κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων που φθάνουν μέχρι το διδακτορικό και να εντάσσει στα σχέδια υπηρεσίας άλλες ειδικότητες».

Αναφέρει περαιτέρω πως «μετά από αγώνες και διεκδικήσεις ο κλάδος νοσηλευτών και μαιών πέτυχε την κατάταξή του στην πανεπιστημιακή επιστημονική βαθμίδα, στην κλίμακα Α8 - 10 -11, που σημαίνει ότι ο κλάδος έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην επιστημονική δομή και οι εργαζόμενοι σε αυτόν έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, να ανελίσσονται και να πληρούν θέσεις στη διοικητική δομή» και προσθέτει πως «η προκήρυξη των θέσεων στον ΟΑΥ χωρίς τη συμπερίληψη προσόντων νοσηλευτικής και μαιευτικής καταστρατηγεί τις αρχές της ισότητας και την αμεροληψία σύμφωνα με το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ότι «δεν έχει κανέναν θέμα για την ένταξη των άλλων επαγγελματιών υγείας αλλά δεν αποδέχεται το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί ο νοσηλευτικός κλάδος»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top