Σοβαρή καταγγελία από ΠΑΣΥΝΟ: Αποκλείονται νοσηλευτές από διοικητικές θέσεις στον ΟΑΥ

Σοβαρή καταγγελία από ΠΑΣΥΝΟ: Αποκλείονται νοσηλευτές από διοικητικές θέσεις στον ΟΑΥ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ότι «αποκλείει νοσηλευτές και μαίες από τη συμμετοχή τους σε θέσεις που προκηρύσσονται από τον Οργανισμό».

Στο σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζεται ότι η συντεχνία αναφέρεται στις τελευταίες προκηρύξεις Γενικού Διευθυντή, Διευθυντή, Ανώτερου Λειτουργού, Λειτουργού, οι οποίες δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, προσθέτοντας ότι θεωρεί «απαράδεκτη, ακατανόητη και ανεπίτρεπτη τη θέση του ΟΑΥ να παραγνωρίζει επαγγελματίες υγείας κατόχους πανεπιστημιακών τίτλων που φθάνουν μέχρι το διδακτορικό και να εντάσσει στα σχέδια υπηρεσίας άλλες ειδικότητες».

Αναφέρει περαιτέρω πως «μετά από αγώνες και διεκδικήσεις ο κλάδος νοσηλευτών και μαιών πέτυχε την κατάταξή του στην πανεπιστημιακή επιστημονική βαθμίδα, στην κλίμακα Α8 - 10 -11, που σημαίνει ότι ο κλάδος έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην επιστημονική δομή και οι εργαζόμενοι σε αυτόν έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν, να ανελίσσονται και να πληρούν θέσεις στη διοικητική δομή» και προσθέτει πως «η προκήρυξη των θέσεων στον ΟΑΥ χωρίς τη συμπερίληψη προσόντων νοσηλευτικής και μαιευτικής καταστρατηγεί τις αρχές της ισότητας και την αμεροληψία σύμφωνα με το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ότι «δεν έχει κανέναν θέμα για την ένταξη των άλλων επαγγελματιών υγείας αλλά δεν αποδέχεται το γεγονός ότι έχει αποκλειστεί ο νοσηλευτικός κλάδος»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κριτική της Λευκωσίας στις ίσες αποστάσεις και βλέμμα στις επόμενες κινήσεις του ΟΗΕ

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό επανέρχεται, έστω δειλά, στο διεθνές προσκήνιο, η Λευκωσία στέλνει σαφή μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή της για συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας όσο και την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διαχρονική πρακτική τήρησης ίσων αποστάσεων. Οι πρόσφατες Εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας αποτέλεσαν την αφορμή για να επαναδιατυπωθεί η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν αποτυπώνει με ακρίβεια τις πραγματικότητες επί του εδάφους, οι οποίες πηγάζουν από τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE