ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «πυρά» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παρά την παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου – «Προχειρότητα και ευθυνοφοβία»

Νέα «πυρά» ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ παρά την παραίτηση της Δόξας Κωμοδρόμου – «Προχειρότητα και ευθυνοφοβία»

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ τονίζει πως «η παραίτηση Δόξας Κωμοδρόμου, χωρίς πειστικές απαντήσεις και επεξηγήσεις από την κυβέρνηση, δεν παραγράφει τις ευθύνες που υπάρχουν σε ψηλότερα επίπεδα», υποδεικνύοντας ότι «ούτε η απλή αναγνώριση ενός ‘λάθους’ συνιστά αποκατάσταση του δημόσιου αισθήματος από την τεράστια πρόκληση για καταβολή υπερωριών σε αξιωματούχους».

Όπως σημειώνει, «είναι τέτοιες ενέργειες που προκαλούν αποστροφή προς τους θεσμούς και την πολιτική, με ανεπανόρθωτες συνέπειες», υπογραμμίζοντας ότι «γι’ αυτό θεωρούμε πως απαιτείται πλήρης διερεύνηση σε ό,τι αφορά τη λήψη πολιτικής απόφασης για το θέμα των υπερωριών και δημόσια απολογία για τη ζημιά που προκλήθηκε. Οι πολίτες επιθυμούν πειστικές απαντήσεις».

«Οι όλοι χειρισμοί για το θέμα δεικνύουν προχειρότητα και ευθυνοφοβία. Οι συνεχείς αστοχίες και τα λάθη δεικνύουν επίσης αδυναμία διαχείρισης που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία», καταλήγει ο ΔΗΣΥ.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ τονίζει πως «ούτε υψηλό πήχη πολιτικού ήθους, ούτε αίσθημα ευθύνης φανερώνει το γεγονός ότι οι κ. Χριστοδουλίδης και Λετυμπιώτης κρύβονται πίσω από την κυρία Δ. Κωμοδρόμου και την παραίτησή της».

Είναι προφανές, κατά το ΑΚΕΛ, ότι «κάποιοι αποφάσιζαν και ενέκριναν υπερωρίες στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο για την παρουσία της σε κοκτέιλ, κηδείες, μνημόσυνα και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Συνεπώς, το θέμα δεν περιορίζεται στην συγκεκριμένη αξιωματούχο και η κοινωνία αναμένει απαντήσεις. Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε αποκαλυφθεί αν το ΑΚΕΛ δεν αντιδρούσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στο αίτημα της Προεδρίας να καταβληθεί το κονδύλι», υπογραμμίζει.

Κατά το ΑΚΕΛ «εξευτελίζουν τους θεσμούς», «προκαλούν την κοινωνία» και «μοιράζουν δημόσιο χρήμα σε εκλεκτούς και ημετέρους, την ώρα που η κοινωνία ασφυκτιεί». «Και από πάνω, κρύβονται από τις ευθύνες τους και τον ίδιο τον λαό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτές τις πρακτικές, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ξεπεράσει τον δάσκαλό του, Νίκο Αναστασιάδη», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο 52χρονος οδηγός του τροχαίου στο Παραλίμνι

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, με θύμα τον 52χρονο Nichola Charles Fox από τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top