ΔΙΕΘΝΗ

Γάμος κατέληξε σε τραγωδία: Τουλάχιστον 100 νεκροί και 150 τραυματίες από πυρκαγιά στο Ιράκ - Δείτε βίντεο

Γάμος κατέληξε σε τραγωδία: Τουλάχιστον 100 νεκροί και 150 τραυματίες από πυρκαγιά στο Ιράκ - Δείτε βίντεο

Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε, το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη, σε χώρο γαμήλια δεξίωσης στη Νινευή του Ιράκ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους ασφαλείας και νοσοκομειακές πηγές.

Αρχικά γινόταν λόγος για 9 νεκρούς και 25 τραυματίες, ωστοσο ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται δραματικά.

Σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε κτίριο της συνοικίας Χαμντανίγια. Ο αντιπεριφερειάρχης Χασάν αλ Αλάκ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 113 θάνατοι.

 

 

Εκατοντάδες άνθρωποι – περίπου χίλιοι, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya – είχαν κατακλύσει την αίθουσα γαμήλιων δεξιώσεων, η οποία έγινε παρανάλωμα του πυρός.

 

 

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στην περιοχή. Σε βίντεο του Reuters καταγράφονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες πυροσβεστών να εντοπίσουν επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου, το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρός.

 

 

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της πως «η φωτιά προκάλεσε την κατάρρευση τμήματος της οροφής, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων και φθηνών δομικών υλικών». «Μαρτυρίες αναφέρουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων στη διάρκεια της γαμήλιας δεξίωσης, τα οποία προκάλεσαν την πυρκαγιά», συμπληρώνει.

 

 

Το Al Arabiya μεταδίδει ότι στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφέρει στη Βαγδάτη ορισμένους από τους σοβαρότερα τραυματισμένους.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top