Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ΜΜΕ αντιμετωπίζουν δυσκολίες με το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ

Το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ επέβαλε αθέλητα σημαντικές γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) χωρίς να παρέχει αξιοσημείωτα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα. Αυτό είναι το κύριο εύρημα μιας ολοκληρωμένης μελέτης των Eurochambers & SMEunited, που διεξήχθη για την πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιώσιμη χρηματοδότηση και βασίστηκε σε σχόλια από 2.141 εταιρείες σε 25 κράτη μέλη

Ενώ τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδόν το 60% των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα πραγματοποίησαν επενδύσεις στη βιωσιμότητα, οι ΜΜΕ δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση σε βιώσιμες χρηματοδοτικές επιλογές. Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 35% αυτών των επενδύσεων χρηματοδοτήθηκαν από εξωτερικές πηγές, κάτι που δεν αρκεί για να επωμιστεί τις τεράστιες επενδύσεις που απαιτούνται για τον μετασχηματισμό. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες εξασφαλίζουν εύκολα βιώσιμη χρηματοδότηση από τις κεφαλαιαγορές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Vladimír Dlouhý, Πρόεδρος της Eurochambres, δήλωσε: "Τα σχόλια δείχνουν ότι, ενώ οι ΜΜΕ επιθυμούν να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για βιωσιμότητα, αντιμετωπίζουν δυσανάλογες προκλήσεις ως προς αυτό. Το πλαίσιο βιώσιμης χρηματοδότησης πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το χάσμα μεταξύ των κινήτρων και των μέσων των ΜΜΕ όταν πρόκειται για την πράσινη μετάβαση».

Ένα υποκείμενο ζήτημα είναι η έμμεση μείωση των υποχρεώσεων υποβολής εκθέσεων από μεγαλύτερες εταιρείες και τράπεζες στις ΜΜΕ. Τέτοιες υποχρεώσεις, που προορίζονται για μεγαλύτερες οντότητες, συχνά επιβαρύνουν τα γραφεία των ΜΜΕ, είτε ως πελάτες τραπεζών είτε ως προμηθευτές σε μεγαλύτερες αλυσίδες αξίας. «Χωρίς την υποδομή και την ικανότητα διαχείρισης αυτών των συνολικών απαιτήσεων γνωστοποίησης, οι ΜΜΕ βρίσκονται σε μειονεκτική θέση», πρόσθεσε ο Dlouhý. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από το γεγονός ότι είναι πολύ επαχθές να ληφθούν δημόσιες επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις για βιώσιμα έργα, καθώς αυτά συνδέονται συχνά με περίπλοκες διαδικασίες υποβολής αιτήσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE